Frokost på No. 2 – moderne bistromad i luksusomgivelser

Frokost på No. 2 – moderne bistromad i luksusomgivelser

_1250263s

Endelig fik jeg prøvet gourmetrestauranten AOC’s lillesøster, No. 2 på Christianshavn. Med udsigt over havnen men i et ellers dødt businesskvarter ligger den moderne og meget sleek restaurant, der serverer relativt klassisk bistromad til overrraskende fornuftige priser. Peter og jeg holdt en fridag en regnfyldt tirsdag og spiste en rigtig god frokost her. Og så fik jeg lejlighed til at hilse på køkkenchef Nicolaj Køster (t.v.), der tidligere har arbejdet som souschef på Pluto, som jeg elsker, og køkkenchef fra AOC, Søren Selin (t.h.) i det vildt lækre køkken med vandudsigt og det hele. Det køkken er der ikke mange restauranter, der kan hamle op med.

no. 2, søren selin, nicolaj Køster _1250240s

Vi lagde ud med disse perfekte, hjemmelavede kartoffelchips. Det er faktisk lidt af en kunst, at lave en god kartoffelchips. De bliver let for tykke eller for tynde eller for brændte eller for lidt stegte. De her var totalt perfekte, og så var saltet malet utroligt fint, så man ikke kunne se det og kartoflerne blev helt jævnt saltet. Sammen med chipsene (og grunden til at Peter insisterede på at prøve dem) var en frisk trøffeldip, lavet på yoghurt med masser af fintrevet sommertrøffel i, så det rigtig hørmede. Mums! Vi drak et dejligt glas engelsk mousserende vin fra Nyetimber, lavet fuldstændig som Champagne og utroligt lækker med fine bobler og en god brødagtig bund i smagen.

_1250242s

Til forret fik vi begge fish ‘n’ chips, som dog ikke var med fritter men med nye kartofler med masser af smag fra løvstikke, som de må have været kogt med. Der var en lækker tartarsauce til og to virkelig store, tykke stykker torsk af det højeste (og dyreste) stykke af ryggen. Der var næsten for meget fisk til en forret – jeg havde måske forventet det halve. Ikke at jeg klager! Det er fandeme et godt køb til sølle 85 kr. Jeg var også glad for mit glas chardonnay fra Bernard Moreau et Fils i Bourgogne, der var ganske drikkelig uden at være en fadbamse-chardonnay.

_1250238s _1250245s

Hovedretten var en lille mørbradbøf med røget marvsauce og forskellige løg: sprød løgring, puré af brunede løg, fyldt skalotteløg med trevlede stykker af noget langtidstilberedt oksekød og endelig drys af brændt løg. Super lækkert, selv om min bøf var medium og jeg synes en mørbrad bør være medium rare. Men jeg blev ikke spurgt om stegningen, så måske var det med vilje? Sådan en hovedret koster 145 kr – det er da også en virkelig i orden pris for krogmodnet kød og løg i flere varianter. Vi taler nærmest Madklubben-priser her! Til bøffen drak vi et rigtig godt glas 2008 Albe Barolo fra G.D. Vajra.

_1250247s

Som sideorder bestilte vi en portion af de meget store, tykke trippe-stegte fritter, som var helt i orden. Sprøde og lækre uden på, bløde og fluffy indvendigt.

_1250254s

Peter fik blåbærdesserten med blåbæris, marshmallows, sprød marengs, friske blåbær og kørvel- eller estragondrys og en slags kold, grøn suppe med samme grønne, lakridsede smag fra enten kørvel eller estragon.

_1250257s

Jeg fik den mere fyldige karameldessert med hasselnøddemousse- og is med karamel og krokant. Lækkert lækkert på sådan en mormor-i-moderne-udgave måde.

Sikke en dejlig frokost på No. 2, og som sagt så var det slet ikke dyrt. Betjeningen var utroligt opmærksom og hele stemningen var meget overskudsagtig og luksuriøs. Servicemæssigt føltes det som at spise på en gourmetrestaurant, men til helt andre priser. Dejligt sted.

1Comment

Post A Comment

  • mademoiselleamalie
    Posted at 22:10h, 12 oktober Svar

    glaeder mig til at jeg skal til danmark naeste gang. Der skal jeg helt sikkert besoege restaurant no.2