Frokost på smukke Kokkedal Slot

Frokost på smukke Kokkedal Slot

_1190413s

I sidste uge kørte jeg en tur nordpå til Kokkedal Slot, hvor jeg var inviteret til frokost. Jeg vidste faktisk ikke, at der overhovedet fandtes et slot i Kokkedal, men op ad golfbanen ligger der sørme et utroligt smukt slot – se selv. Kun en halv time fra København.

Og så er det oven i købet netop blevet sat i stand til den helt store guldmedalje. Hold kæft, hvor var det bare flot og gennemført lækkert. Og med ret internationalt islæt. Ikke på sådan en upersonlig Hilton-agtig måde, men på en larger-than-life agtig måde med store armbevægelser på sådan en classy-britisk-landadel måde. Den nydelige gråsprængte dørmand byder velkommen, og når man går ind ad slottets hoveddør, er det ikke en stor, upersonlig reception, man bliver mødt af. Den er gemt lidt væk og ligner mere et hyggeligt kontor. Det gør, at man føler, at man kommer på besøg hjemme hos familien på Downton Abbey og ikke tjekker ind på et hotel. Det er ret fedt.

Jeg startede med at spise frokost og fik derefter en rundvisning på det smukke sted.

kokkedal slot

Slottets gamle køkken er lavet om til restaurant Slotskælderen. Her sidder man godt under de store hvælvinger i luksuriøse men stadig afslappede omgivelser. Køkkenchefen Frank Svärd (tidl. Skovshoved Hotel) har sammensat et menukort med udgangspunkt i dansk-fransk bistrokøkken. Man kan få en bøf, confiteret andelår og en stegt rødspætte, som jeg fik. Retter som man har lyst til at spise igen og igen og derfor er klassikere. Det er altså ikke avanceret højgourmet-mad, men et menukort, som udstråler at man har lyst til at folk kommer forbi ofte. Mon ikke også golfspillerne fra banen lige ved siden af også popper ind og spiser frokost jævnligt?

Før rødspætten spiste jeg laksetatar rørt af både fersk og røget laks (fra Fanø). Den kom på ristet brioche (jeg elsker brioche!) og med flager af frossen friskost. Lækkert.

_1190397s _1190394s

Den helstegte rødspætte er en af den type retter, som jeg næsten altid vælger, hvis den er på kortet. Det er sådan en luksus at sidde med sin helt egen fisk. Det var en ordentlig krabat – flot og tyk og fuldstændig perfekt tilberedt, hvor kødet stadig havde sin spændstighed. Til fisken var en brunet smørsauce med skalotteløg og kapers, som kom i en kobbergryde der blev stående på bordet, så smørsvin som jeg kunne pøse ekstra på. Et stykke citron og et par kartofler vendt i persille. Det var alt, hvad jeg havde brug for.

_1190395s

Jeg kunne ikke klare dessert, men fik en macchiato (lavet på danske Wienslev kaffe). Det dejlige var, at der til kaffen kom søde mignardises fra slottets dygtige konditor Torben Bang. Så jeg kunne sidde og følge mig hellig over at springe desserten over, og så alligevel sidde og svine mig til i de lækre sager her. Meget lækre og saftige kransekager, perfekte solbær macarons med solbærgangache. Bagved er der fyldte chokolader – den ene var vist nok med earl grey og den anden var en formidabel sag med pain d’epices og appelsin. Virkelig gode sager og jeg får meget lyst til at prøve Kokkedal Slots søndagste, hvor Torben Bang går amok i kager.

_1190401s

Jeg kom på rundvisning og fik lov at se et værelse. Denne suite var enorm med plankegulve og franske, håndbyggede møbler. Et kæmpe badeværelse med fritstående badekar og produkter fra Acqua di Parma.

_1190405s

I havesalen var et kæmpestort juletræ pyntet smukt. Det er også her, der serveres te om søndagen, hvor der endda kommer en harpespiller! De store vinduer kigger ud til slotsparken og i det næste rum er hotellets lækre bar, hvor jeg fik rigtig meget lyst til at drikke en old fashioned og læse avisen. Men jeg skulle jo køre hjem, så det må blive en anden gang.

Det her sted er – som man kan se – virkelig lækkert over det hele. Det er ikke restauranten, der er i centrum – mere selve slotsoplevelsen. Kokkedal Slot har klart gjort sig tanker om, hvordan man som gæst skal opleve et besøg her. Det minder meget om at besøge sine adelige venner (som man jo har MASSER af :-)) og det er ret fedt og utroligt luksuriøst at få lov til at opleve det fremfor endnu et upersonligt hotel.

Det her er et sted man har lyst til at tage på kærestetur, spise frokost, komme forbi til en afslappet middag (der er i øvrigt et ret fedt vinkælder-rum, man kan sidde i også, hvis man er en flok) eller til den omtalte søndagste. Efter årsskiftet åbner slottets spa, som også bliver rigtig lækkert og gennemført. Og så er det også et sted, hvor man kan holde store fester som bryllupper, for der er 62 værelser.

_1190410s _1190409s

3 Comments

Post A Comment

  • Kari
    Posted at 22:45h, 19 december Svar

    Jeg har fulgt Kokkedal slot i tykt og tyndt. Jeg bor ca 10 min. cykeltur derfra og har ‘grædt’ med slottet mens det forfaldt i 90’erne og det meste af 00’erne.
    Var på rundvisning inden det blev sat i stand og har også været på rundtur efter renoveringen.
    Det er utrolig flot og med de klassiske værelser, der ikke er ens har de holdt stilen.
    Har endnu ikke spist der, men det kommer nok 🙂

  • Lene
    Posted at 13:34h, 18 december Svar

    Ih det ser skønt ud. Jeg bliver mere og mere overbevidst om, at det er det rigtig sted, vi har valgt at holde bryllupsfest til sommer. Vi har desværre ikke nået forbi og prøve maden endnu – men det ser da lovende ud.

    • Mira Arkin
      Posted at 15:46h, 18 december Svar

      Jeg tror du kan være helt sikker på, at jeres bryllup bliver perfekt her!