Frokost på Da Laura i Cannes

Frokost på Da Laura i Cannes

Okay venner. Jeg ved godt jeg er vildt irriterende, men jeg spiste altså frokost i Cannes i går i sol og 25 graders varme. Og det var en utroligt dejlig frokost.

Jeg faldt over Restaurant Da Laura da jeg var i Cannes dette forår. Vi skulle bruge et sted at tisse (det var mens jeg var højgravid) og så tog vi en kaffe på dette sted, som ved nærmere eftersyn så meget dejligt ud. Indenfor var der en fancy, italiensk hånddrevet pålægsmaskine og stedet var hyggeligt indrettet med gamle borde og stole og hyggelige pladser udenfor under baldarkinerne. Et italiensk sted med masser af pasta på menuen. Altså et sted for mig.

Vi vendte tilbage nu, hvor jeg er hernede sammen med Otto og mine forældre. Jeg var nervøs hele vejen, for det pissede ned og vi havde ikke booket bord. Hvad nu hvis der ikke var plads? Eller vi kun kunne få en plads, hvor vi ikke kunne have barnevognen? Eller hvad hvis vi kunne få en plads, men de så havde udsolgt af lige den ret, jeg helst ville have? Der er meget, man kan bekymre sig om på forhånd. Det noget jeg er rigtig god til.

Vi ankom, der var stopfyldt. Jeg hev Otto ud af barnevognen og op på skulderen, så italienerne kunne falde for min søns ufattelige charme. Jeg ved ikke om det virkede, men vi fik et perfekt bord udenfor, hvor Ottos barnevogn perfekt kunne stå ved siden af. Og der var ikke udsolgt af noget som helst. Tjekket sted.

Først kom en lille snack på bordet. skinke fra Aoste i norditalien (speck), pecorino med chili og hjemmelavede grissini. Elsker gratis snacks.

Og så kortet. Der er kun åbent til frokost – bortset fra under Cannes Filmfestivalen. Og der er kun antipasti og pasta og så desserter som de kommer og viser frem (det elsker jeg!). Færdig. Finito.

Kortet blev studeret alvorligt. Heldigvis var det nemt, for der var pasta med venusmuslinger – vongole – som jeg elsker helt vildt meget.

 

Vi lagde lige ud med affetati misti – et fad med blandet charcuteri. Alt var lækkert og silketyndt skåret. Det kom med mørkt brød med sorte oliven i. De har også en antipastitallerken med forskellige små hapsere, som så god ud.

Og så kom min pasta. Linguine med vongole, frisk tomat og de fine tynde courgetter, som er avocadogrønne inden i. Det var simpelthen så lækkert. Man kan skimte min mors linguine arrabiata i baggrunden. En koncentreret tomatsovs med et godt chiliheat. Min far fik penne med bolognesesovs. Bolognesen var god og min mor var vildt glad for sin tomatsovs, men mine vongole var de bedste :-).

Til dessert fik jeg denne smukke tærte med figner og abrikossyltetøj og syndige flødeskumsblomster. Fignerne var selvfølgelig perfekt modne. Desserten kom med et gratis lille glas Moscato di Asti.

Og så lige en espresso til at slutte af med.

Da Laura er et super dejligt sted og jeg kommer helt sikkert igen. Peter vil også elske det – især deres hjemmelavede ravioli med f.eks. græskar og brunet smør og fennikel, eller med karl johan og friskhøvlet trøffel! Ah Dio!

Da Laura
8 rue du 24 août
Cannes
+33 04 93 38 40 51

Jeg tror ikke de har en hjemmeside, men bordbestilling er klogt.

2 Comments

Post A Comment

 • Stine
  Posted at 09:35h, 01 oktober Svar

  Hvor sjovt! Fandt selv samme sted ved et tilfælde. Fik ravioli med grønne asparges. Helt enkelt, men super lækkert. Må snart afsted igen.

  Stine

 • Stine
  Posted at 19:08h, 25 september Svar

  Slet ikke misundelig! JO!! Den vongole ser bare god ud!!! Mmm! Kan lige smage det for mig!