Frokost med kæmpe ostebord på Karoline Amalie

Frokost med kæmpe ostebord på Karoline Amalie

_1050825s

I går tog mit vidunderlige job som madskribent mig på en tur til Troldhede Mejeri i Jylland. Jeg skal nemlig skrive en artikel om nogle af de oste, der  produceres på Troldhede, men det må du vente til at læse om i Gastro. 

Efter mejeribesøget var jeg inviteret til en skøn frokost på Restaurant Karoline Amalie, der ligger i Virklund ved Silkeborg. Her har de vundet priser for deres ostebord, og jeg kan kun bekræfte, at det må være Danmarks flotteste ostebord. Et helt enormt flot udvalg af oste fra Danmark, Sverige og Frankrig.

Men først fik vi lige lidt hapsere og en let ret.

_1050818s

Teskeer med laksetartar og sprødt rugbrød.

_1050817s

Hjemmelavede kartoffelchips med oksetartar.

_1050819s

Sprødt kyllingeskind med foie gras og kvæde.

_1050821s

Og så en let fiskeret: søde, bløde jomfruhummere med persillerod. Der var en hel persillerod, som var rullet i ristet persillerodssnulder. LIdt æble, lidt jomfruhummerskum og en meget koncentreret jomfruhummersauce i små mørke klatter. Helt vildt lækkert.

Til maden drak vi forskellige østrigske vine, for Karoline Amalie har nemlig også en vinimport af nogle af de bedste østrigske producenter.

Jeg drak bl.a. en utroligt dejlig Riesling Smaragd Dürnsteiner Hollerin fra Pichler. Mums!

Og så kastede vi os ellers ud i det overdådige ostebord, hvor der var alle de lækre oste fra Arlas Unikaproduktion og en masse lækre franske og svenske oste.

Og nu vil jeg slutte indlægget for i dag. Jeg skal nemlig skynde mig videre til frokost på Geranium. Heldige mig!

God weekend allesammen 🙂

2 Comments

Post A Comment

 • Camilla
  Posted at 10:43h, 26 januar Svar

  Wauw, sikken et overdådigt og fantastisk ostebord. Hvilke oste var dine favoritter?

  • Mira Arkin
   Posted at 19:17h, 28 januar Svar

   Jeg er ret tosset med Arla Unika ostene fra Troldhede Mejeri, men den absolutte vinder denne aften var en helt perfekt moden Epoisse.