
Frokost hos Alain Llorca i La Colle sur Loup
Mellem Saint Paul de Vence og La Colle sur Loup ligger Restaurant Alain Llorca – med 1 michelinstjerne og belle terrasse med panoramaudsigt over Saint Paul og bakkerne ned mod Middelhavet.
Vi sad på terrassen en varm dag til frokost, hvor restauranten har et super godt tilbud med tre retter til 42 euro eller inklusiv to glas vin, vand og kaffe til 58 euro. Sådanne frokosttilbud er der en del af gourmetrestauranterne hernede, som kører, så du kan gøre et rigtig godt køb til frokost. Aften og à la carte er til gengæld pænt pebret. Det er klassisk fransk luksus med masser af tjenere, Christofle sølvtøj og hvide duge. Bare ignorér michelinstjernen. Det nytter for det meste ikke noget at sammenligne stjernerne i Frankrig og Danmark. Niveauet på en fransk 1-stjernet er næsten aldrig lige så højt som i Danmark, men derfor kan det jo være dejligt alligevel.
Alain Llorca er tidligere køkkenchef på luksusrestauranten Le Chantecler på Hotel Negresco i Nice. Nu holder han til mellem smukke (og meget turistede) St. Paul de Vence og La Colle sur Loup. I huset er der også 10 værelser, som sikkert er pænt lækre.
På terrassen denne dag var der masser af gråt guld i hvidt hør og pastelfarver. Dyre biler på parkeringspladsen med valet parking og tonsvis af tjenere. Vi sad på terrassen og nød udsigten over St. Paul.
Først en amuse bouche – mini sandwich med skinke og kryddersmør.
En varmedims i sølv med minitærter med intens tomat og en perfekt og usynligt udstenet nicoiseoliven, som smagte utroligt meget af Provence.
Stedets aldrende sommelier trissede rundt med en vakkelvorn champagnevogn med et stort udvalg af champagner på glas. Jeg vil også have en champagnevogn!
Til forret fik vi begge denne ultraskønne og meget provencalske ret med baby courgetter, hvor blomsterne var fyldt med en grøn basilikumcreme. Der var mousse af burrata, solmodne tomater, coco-bønner og store skiver sommertrøffel (som der i øvrigt ikke stod noget om i menuen – det er så cool at der er trøffel på, uden at det står nogen steder – super underspillet).
Peter fik Charolais oksekød til hovedret. Med en spicy sataysauce, unge kantareller og lidt urter.
Ved siden af var der små rispapirsruller med sprøde grøntsager. De stod på et par dråber soja.
Jeg fik konfiteret kaninlår med et lag sennep. Kødet var super mørt og saftigt og sennepslåget var lavet for sig af flere slags sennep og lagt over låret. Der var perfekte, søde gulerødder til. De var tilberedt i en fond, så de smagte ekstra godt. Blid og let syrlig sauce til. Helt enkelt og perfekt.
Til dessert kom en tjener med det store fad med smukke kager fra det øverste billede. Vi pegede og spurgte og han kunne forklare alle kagerne. Vi valgte to, som vi så spiste halvdelen af hver og derefter byttede (jeg kom godt nok til at spise lidt over halvdelen af min tarte au citron meringuée – den var så dejlig).
Kagebund med en boble hindbærmousse (som man ikke kan se her) og derefter lækker pistaciemousse. Elsker den kombination!
Til sidst (og stadig inkluderet i menuen) en café og lidt mignardises. Hindbærmacaron og en mini jordbærtærte. På sølvfad. Så dejligt!
Sikke en en dejlig frokost. Og sikke et dejligt sted at sidde. Der var udsigt, fabulous mennesker og flotte biler!
No Comments