Frokost med ambassadøren på L’Altro
I anledning af First Week of Italian Cuisine in the World var jeg til frokost med den italienske ambassadør, Stefano Queirolo Palmas (og andre ambassadører – meget fancy) på L’Altro på Christianshavn. Restauranten har indtil for nyligt været ejet af Elvio Milleri (Era Ora og ikke mindst Il Fornaio), men han har netop overdraget restauranten til sine to medarbejdere Valerio Marandola og Marcello Rosato, som nu driver restauranten sammen.
Til denne italienske uge fejres det italienske køkken over hele verden med særlige events. Jeg sad med mine ambassadører og spiste denne frokost, hvor temaet var regionen Lazio.
Først artiskokker fyldt med brød, parmesan og lidt mynte. Det bar lidt præg af at være genopvarmet, så fyldet virkede tørt.
Valerio fortæller om en af retterne.
Så en pasta med broccoli-ostesauce med pancetta og en bagt tomat. Meget enkelt, men velsmagende Rent præsentationsmæssigt kunne jeg godt have undværet de lidt kiksede broccolibuketter på toppen.
Frokostens mest vellykkede ret var det stykke vildsvinebryst. Det var tilberedt i 18 timer og derefter stegt af. Smagen var kraftig, men ikke for meget og der var en cremet svampesauce og lidt syltede løg og ristede hasselnødder til. Det kunne sådan set lige så godt have været en nordisk ret.
Til dessert var der rødvisnpocheret pære med salt chokolade og en lidt mislykket slatten vaniljemousse til, som det nok var meningen skulle have holdt formen lidt bedre, efter den var sprøjtet ud på tallerkenen.
Det var en udmærket frokost, men jeg manglede lidt mere sikkerhed fra køkkenet. Og lidt mere sexyness, som jeg egentlig kun synes var tilstede i vildsvineserveringen.
I dag skal jeg til en tilsvarende frokost på Famo Carne. Her bliver temaet Veneto.
No Comments