Friterede blæksprutter med tartarmayo

Friterede blæksprutter med tartarmayo

_R5A6056s

I går aftes fejrede Peter og jeg vores 10 års kærestedag. Vi fik afsat begge børn og havde et par timer fri til at spise sammen på et af vores yndlingssteder, Salon 39, som vi bor lige om hjørnet fra. Vi startede med at sidde i solen udenfor og få en drink og en omgang af deres super gode fried calamari med sort mayo. Jeg drak en Tommy’s Margarita og Peter fik en Negroni. Det var simpelthen så skønt bare at være os to og vide, at vores børn blev godt passet imens (tak, babysittere!).

Salon 39 har altid haft et skide godt køkken – og har det stadig. Så tro ikke, at det “kun” er et cocktailsted. Vi fik fremragende hjemmelavet ravioli og en badass porterhouse steak fra Himmerland og så lige et par kugler hjemmelavet is. Der er altid hjemmelavet pasta og is på kortet og deres burger er i øvrigt en af byens allerbedste.

Calamarien mindede mig om, at jeg selv har en opskrift på friterede blæksprutter, som jeg lavede til en madsag i Gastro en gang. Her brugte jeg hele små 8-armede blæksprutter, men du kan også fint bruge de 10-armede og skære dem i ringe.

Friterede blæksprutter med tartaramayo

400 g små blæksprutter, rensede
2 dl kærnemælk
125 g hvedemel
1 tsk paprika
½ tsk cayenne
1 tsk fint salt
1 l fritureolie

Læg blæksprutterne i blød i kærnemælk i 2-4 timer i køleskabet. Dette er med til at mørne blæksprutterne. Bland mel med paprika, cayenne og salt. Tag sprutterne op af kærnemælken og dryp dem af i en sigte. Vend dem i melblandingen og drys overskydende mel af.

Friteres i 180 gr varm olie i 5-8 min til de er mørke og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og spis med tatarsauce og citron.

Tartarmayo
1 æggeblomme
2 tsk dijonsennep
1½ dl vindruekerneolie
6 cornichoner
1 håndfuld dild
salt og sort peber
citronsaft

Rør æggeblomme sammen med sennep og pisk olien i efterhånden til du får en tyk mayonnaise. Hak cornichoner og dild fint og vend i mayonnaisen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

4 Comments

Post A Comment

  • Lida Olivia Krarup
    Posted at 10:34h, 04 juli Svar

    De smager pragtfuld har nu serveret dem til gæster 2 gange hvor de sagde at de normalt ikke kunne lide blæksprutter

    • Mira Arkin
      Posted at 08:57h, 09 august Svar

      Det er jo fantastisk! Dejligt at høre 🙂

  • Evita Campbell
    Posted at 10:51h, 11 august Svar

    Hej Mira,

    Jeg har gæster på besøg i weekenden, og til dessert have jeg tænkt mig at bage dine perfekte brownies. Desværre siden med opskriften kan ikke findes mere?! Linket “Spørg Mira” fungerer heller ikke.

    Kh
    Evita

    • Mira Arkin
      Posted at 14:10h, 12 august Svar

      Tak fordi du gør mig opmærksom på problemet. Det skulle være fikset nu.