Friterede artiskokker

Friterede artiskokker

3

Foto: Line Klein

Lad os lige spise lidt flere artiskokker. Og der kommer muligvis endnu flere artiskokopskrifter, for om lidt tager jeg på ferie til Frankrig, og der har jeg det med altid at lave artiskokker. Måske fordi jeg der synes, jeg har ekstra tid til at sidde og fedte med at preppe dem. 

4

Denne opskrift lavede jeg også en gang, jeg var i Frankrig. I Rom kalder de det carciofi alla giudia – jødiske artiskokker. De er hyggelige at sidde og gratte i som en forret.

Friterede artiskokker
Til 4 personer

6 unge, små artiskokker
eddike
1½ liter fritureolie
groft salt
citroner

1. Klargør artiskokkerne ved at fjerne de yderste grove blade og skrælle stokken. Flæk artiskokkerne på tværs og kom dem i en balje med vand med eddike i, så de ikke misfarves af ilt, indtil de skal friteres.

2. Tør artiskokkerne grundigt i et rent viskestykke. Varm olien op i en gryde. Test med et artiskokblad, om olien er varm – den skal syde godt, men ikke ryge.

3. Kom halvdelen af artiskokkerne i olien og fritér dem ca. 15 minutter til de er godt gyldne. Vend i dem undervejs, så de bliver jævnt friteres. Læg dem over på et fad med køkkenrulle til opsuge overskydende olie og friter den anden halvdel på samme måde. Drys med salt og spis med citron.

1Comment

Post A Comment

  • lenie persson
    Posted at 13:23h, 03 juni Svar

    go for it