Frisk sommerkålsalat
Sommerens kål er noget helt andet end de stenhårde hvid- og rødkål, man kan købe om vinteren. Som jeg har fortalt om før her, er sommerkål meget lettere og sprødere og knap så drøvtygger-agtigt. Denne super nemme og hurtige sommersalat passer fremragende til f.eks. sidste indlægs spareribs og også mange andre ting – f.eks. en stegt kylling eller et stykke fisk. Den er ekstra frisk, fordi der er citronskal i, hvilket passer rigtig godt til kål.
Der er mindre mad i sommer hvidkål og spidskål, så du skal bruge et helt kålhoved til en salat til 4 personer.
Jeg krydrer altid mine salater med både salt og peber; det troede jeg alle gjorde, indtil jeg fandt ud af at folk ikke nødvendigvis tænkte på at salte en salat. Men der er ingen grund til at salat skal behandles anderledes end alt det andet vi spiser, og salt, peber og sukker fremhæver smag fuldstændig på samme måde i en salat som i alt muligt andet, så husk det! Det vil løfte dine salater op på et langt bedre niveau (man kan selvfølgelig også smage selve sin dressing til i stedet).
Sommerkål-salat
1 sommerkålhoved – hvidkål eller spidskål
1 stor håndfuld mynteblade
Revet skal af ½ citron (ikke-overfladebehandlet)
½ dl. olivenolie
2 spsk. hvid balsamico (sødere og mildere end alm. hvidvinseddike)
1 tsk. sukker
Salt og peber
1. Snit kålen fint og hak mynten. Kom det i en salatskål.
2. Drys citronskal, olivenolie, balsamico og sukker over sammen med lidt salt og en gang friskkværnet sort peber. Vend det hele sammen og server.
Lisbeth.B
Posted at 15:13h, 07 augustDet smagte friskt og lækkert til de stegte kyllingelår. Tak for inspiration 🙂
foodfanatic
Posted at 23:40h, 08 juliKære Mira
Får helt dårlig samvittighed af at se denne sunde og lækre salat på din blog. Min aftensmad bestod (bla) af spaghetti med flødesauce 🙂 Tror jeg må til at lave salat med kål efter at have set dit indlæg. Der er jo ikke rigtig gods i salatblade, så tak for dejlig inspiration.
Kh Nadia
Mira Haaning Arkin
Posted at 09:40h, 09 juliHej Nadia
Du skal ikke have dårlig samvittighed; jeg spiste kålsalaten sammen med de fedtede spareribs, som jeg skar forbløffende lidt fedt af… Jeg tror aldrig jeg ville spise salaten alene og kalde det aftensmad – det er jeg alt for grådig til 🙂 Men den er utroligt lækker, frisk og crunchy og mynte og citronskal er nogle af mine bedste venner om sommeren.
KH Mira