Frilandsæg fra St. Ajstrupvej

Frilandsæg fra St. Ajstrupvej

_1300949s

Sidst jeg besøgte mine forældre i Nordjylland tog de mig med ud til deres nye ægpusher lang ude på landet.

Jeg ved ikke, hvad gården hedder, og kender heller ikke den præcise adresse. Men vi kørte langt ud forbi Sebber golfbane, ud til den lille flække St. Ajstrup og ud mod Lundby, hvor gården ligger på højre hånd lige før man kommer til Lundby. Hvis du nu en gang skulle befinde dig på de kanter, så kan du ikke undgå at se hønsene, der går i det høje græs langs den lille landevej.

_1300932s

Jeg steg ud af bilen og klukkede lidt til den ene høne, som var synlig. Lige så stille dukkede flere og flere høns op inde fra træerne, hvor de gik skjult i græsset. De var nysgerrige og kom alle hen til hegnet for at se den mærkelig store menneskehøne, der stod og lave hønsehviskerlyde til dem. “Rrrruuuuuøøørrrr…” Det var lidt creepy – der var pludselig flere hundrede høns, der stod og lurede på mig! Jeg anede ikke, høns var så nysgerrige! Otto sad i bilen og syntes det var dybt mærkeligt. Ikke mindst at hans mor stod og sagde som en høne.

Det var dejligt at se, hvor godt hønsene har det. De kan bare kratte rundt og spise regnorme og fjolle rundt. De lægger nogle gigantiske æg, hvor mange af dem har dobbeltblommer i.

Jeg er ret emsig med æg, da det er nemt at smage mærkeligt foder og andre ting i en ren råvare som æg. Vi købte en stor bakke og de smagte fantastisk! Den store bakke med 30 æg koster 55 kr. Den almindelige størrelse koster 45 kr. for den store bakke.

_1300952s _1300951s

1Comment

Post A Comment

  • Christina / TheBigMeowski
    Posted at 13:44h, 27 oktober Svar

    Wow, nogle æg! Ville elske at kunne hente æg sådan et sted. Vi køber kun økologisk af hensyn til velfærden af dyrene, så sådan et sted ville være himlen! Lyder til, at hønsene har det dejligt på den gård 🙂