Fried chicken af kyllingbryst med spicy Tabasco-dip

Fried chicken af kyllingbryst med spicy Tabasco-dip

Her kommer en dejlig nem opskrift på fried chicken af kyllingbryst, som går lidt hurtigere at lave, end traditionel fried chicken, fordi stegetiden er kortere.

Selvfølgelig er det amerikansk mad, jeg går og tænker på for tiden. Min mor er jo amerikaner og vi går begge to lige nu og bider negle over valgtet. Det er ikke til at holde ud, at tænke på, at der er så mange idioter i USA og at landet er så frygteligt opdelt. Min mor er lykkelig for, at hun ikke bor der mere og at vi bor i et land, hvor politikerne trods alt ikke er helt så down-right crazy, som nogle af republikanerne tilsyneladende er. Og røvhuller.

Intet under, at jeg får lyst til friturestegt mad (og alkohol – altså ikke friturestegt alkohol!) i disse dage! Mellem mine mange (MANGE) daglige besøg på Fivethirtyeight’s, Washington Post, NBC, ABC og CNN’s hjemmesider er der jo arbejde og så fornøjelsen ved at spise (og drikke). Nå, men vi krydser fingre for Biden og 4 år med mulighed for lidt normalisering derovre.

Jeg lavede det her på en almindelig hverdagsaften, og fordi jeg deler kyllingebrysterne i to, bliver de så tynde, at det ikke tager ret lang tid at stege dem færdigt. Når du laver traditionel fried chicken er stegetiden noget længere, fordi du bruger stykker af kylling med ben i. Det giver selvfølgelig noget mere smag, men nogle gange har man lige brug for en hurtigere løsning på noget, man craver. Og jeg har cravet fried chicken helt vildt!

I denne fried chicken opskrift dypper jeg først kyllingen i en blanding af bl.a. æg og sennep og vender jeg dem i mel. Og så op i en pande med et godt lag olie i, så det når op ca. midtvejs på kyllingestykkerne. Den spicy dip til er med masser af stærk sennep og Tabasco i – jeg er vildt med både syren og det stærke krads sammen med den lidt fede kylling. Det var så lækkert og jeg serverede bare en farverig salat til. Og lidt citronbåde.

Fried chicken af kyllingebryst med spicy Tabasco-dip

Til 4 pers.

4 kyllingebryster
1 æg
1 dl mælk
1 spsk Colman’s sennepspulver
salt og sort peber
1 tsk paprika
150 g hvedemel
fritureolie

Dip
200 g creme fraiche 18%
3 spsk stærk engelsk sennep, fx. Colman’s. Alternativt dijonsennep
2-3 spsk Tabasco
salt og sort peber

  1. Del kyllingebrysterne på tværs, så du får 8 flade bryststykker. Pisk æg sammen med mælk og sennepspulver og rør salt, peber og paprika i. Dyp hvert stykke kylling i æggeblandingen og vend det herefter i mel.
  2. Varm olien op i en pande med høje sider. Olien skal gå ca. halvvejs op ad pandens sider. Når olien er 175°C kommes kyllingen i – 2-3 stykker ad gangen. Steg dem ca. 5 min. og vend dem så forsigtigt og steg videre i 5 min. Lad dem dryppe af på en tallerken med 3-4 lag køkkenrulle.
  3. Rør en dressing af creme fraiche, sennep og Tabasco og smag til med salt og peber. Jeg serverer ekstra Tabasco og citronbåde til.
No Comments

Post A Comment