Fremragende middag på Cinq i Tourrettes-sur-Loup

Fremragende middag på Cinq i Tourrettes-sur-Loup

Vi spiste en perfekt middag på restaurant Cinq i Tourrettes-sur-Loup. Mine forældre passede ungerne og vi tog ind til den hyggelige lille by, hvor der var masser af sommerstemning. Der er godt med turister i byen her i juli – især englændere og danskere. Men byen kan sagtens rumme gæsterne og det var dagen før Bastilledagen, så der var ekstra fest i gaden. På byens torv var en lille scene, hvor en sangerinde sang klassisk jazz, mens folk tullede rundt og drak kold rosé.

Vi hentede et par glas i den lille vinbar, Cave de Tourrettes i Rue de la Bourgade og slog os ned på en trappesten udenfor. Vinbaren har et par borde på deres terrasse på bagsiden, hvor udsigten er helt crazy, men der var fyldt op.

Det var hyggeligt at sidde i den lune sommeraften med min mand og nyde en friaften fra ungerne.

Det kan man godt blive lidt plimmelim over. Jeg høvlede i hvertfald min vin ned på ingen tid. Og så gik vi de 10 skridt over til restaurant Cinq, som mine forældre på det varmeste havde anbefalet os. Den lillebitte restaurant drives af svenske Stefan, som har slået sig ned i byen. Hans mad er simpel og helt perfekt. Alle spiser samme menu på 3-4 retter, afhængig af Stefans humør og hvad der ser godt ud på markedet den dag.

Her om sommeren sidder alle ude ved bordene bag byens lille kirke. Det var simpelthen så utroligt hyggeligt.

Jeg fik aperitif rosé fra Tourrettes i glasset – og se lige hvor hysterisk glad en dame, jeg er!

Derefter kom en lækker, cremet carignan blanc i glasset – det tror jeg aldrig jeg har smagt – det er en af de druer, man bruger i hvidvinene hernede, men jeg har ikke smagt den ren før. Meget lækker (og lækker vinbonde på etiketten, også).

Forretten blev jeg helt crazy over: det er lige den slags mad, jeg bare ELSKER og som jeg også selv elsker at servere. Jeg har allerede ladet mig inspirere af dens enkelthed herhjemme i huset. Vi fik en skål perfekt modne, søde, bløde gule bøftomater med drys af en crumble af brød, hvidløg og krydderurter. Og så en hel gedefriskost fra en af de mange lokale producenter her i bakkerne. Bare drysset med lidt salt og peber og dryppet med god olivenolie.

Jeg var vild med det! Så utroligt simpelt og så lækkert, fordi det bare var perfekte tomater og lækker blød og mild ost i al sin enkelthed. Hvor er det også bare fint at få en hel ost at dele ved bordet. Allerede her havde jeg lyst til at kramme Stefan og vores unge søde (og meget smukke) kvindelige tjener.

Til hovedret fik vi et stort stykke torsk fra det høje rygstykke. Den var perfekt bagt og faldt i flotte, blanke flager. Dertil tern af bagt og muligvis lynsyltet eller marineret knoldselleri, en beurre blanc på muslingefond, tror jeg, og drys af basilikum og pistaciekerner. Fantastisk lækkert. Hertil drak vi kølig rødvin på en afart af carignan fra Les Clos du Serres.

Desserten var en mørk chokoladeganache med blåbær, honning og saltkarameldrys (han har noget med drys, men det fungerer alle steder). Dejligt.

Vi sluttede af med et glas vieille prune (Peter fik rom) og en kaffe og var virkelig i hopla, da min far kom og hentede os på pladsen kl. 23. Dejligt at blive luftet med voksenaften på sin ferie. Og at sidde der ude en varm sommeraften og være ferie-plim. Jeg kan kun give Cinq min allervarmeste anbefaling!

Så vidt jeg kan se, har de ikke noget website, men de er på Facebook.

No Comments

Post A Comment