Fredagsdrink: Mexican Bicycle Thief

Fredagsdrink: Mexican Bicycle Thief

Så snart det begynder at minde om sommer, får jeg helt automatisk lyst til drinks med tequila. Tommy’s Margarita eller klassiske Margaritas, men også andre og mere læskende drinks.

Som alle andre, havde jeg også et tequila-traume fra gymnasietidens overforbrug af skod-tequila (for mig gik det galt på Revolutions 10 kroners tequilabar om torsdagen i Aalborg). Men da jeg så fik øjnene op for god tequila (og det kan jeg takke bl.a. Salon 39 for), var der nærmest ingen grænser for, hvor mange Margaritas, jeg kunne bælle på en aften. Hvis du også lider af tequila-traumer, så kan jeg kun anbefale dig at gå ud og købe dig en god tequila og komme i gang. Jeg bruger for det meste tequila blanco (altså ikke fadlagret) og så skal den være lavet på 100% agave. De gode tequilaer får friske og florale smage, og kan virkelig kan være sjove at drikke. Faktisk har jeg lige opdaget, at Juuls Vinhandel – ihvert fald den heroppe i Lyngby – har rabat på tequila og mescal hele maj, så der skal shoppes. Vi har bl.a. brugt den der hedder Ocho (som i otte) og Sietes Leguas.

Men tilbage til den her fredagsdrink. Peter fik til jul bogen Regarding Cocktails af Sasha Petraske fra den berømte New York bar, Milk & Honey. Petraske døde desværre i en meget ung alder, men hans kærlighed for relativt enkle cocktails er meget inspirerende og hans opskrifter rammer virkelig plet hos mig. Det er den ene nye klassiker efter den anden. Fra bogen prøvede vi en Bicycle Thief – en highball drink med bl.a. gin, grapefrugt og Campari – og den var simpelthen så lækker. Jeg tænkte imens, at den også ville smage godt med tequila, så det har jeg lavet her og det var et hit!

Her får I opskriften på den mexicanske cykeltyv.

Mexican Bicycle Thief

1 drink

30 ml tequila blanco
30 ml Campari (som jeg ikke havde, så jeg brugte en anden italiensk apertif-bitter)
45 ml grapefrugtsaft
15 ml citronsaft
15 ml sukkersirup (1:1)
danskvand
½ citronskive og isterninger

Bland tequila, Campari, grapefrugtsaft, citronsaft og sukkersirup i et highball glas. Kom isterninger i glasset og top med lidt danskvand (ikke så meget). Pynt med et stykke citron.

Kategorier:
Drinks, Opskrifter
No Comments

Post A Comment