Fredagscocktail: Whisky Sour

Fredagscocktail: Whisky Sour

_1310084s

Peter lavede den flotteste whisky sour forleden. Han brugte æggehvider til at skumme drinken flot op. Det giver en lækker cremet konsistens og drinken får det flotteste fluffy skum på toppen. 

Han brugte Johnny Walker Double Black, som viste sig at være lidt for røget i smagen til vores smag. Måske er det bedre at bruge en mere neutralsmagende whisky. Prøv evt. en Famous Grouse. Du kan også bruge bourbon eller rye.

Whisky Sour

60 ml whisky
30 ml frisk citronsaft
30 ml 1:1 sukkersirup
15 ml æggehvide
isterninger
Pynt: appelsinskal og Angostura bitter

Kom whisky, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i en shaker uden is og ryst ingredienserne sammen. Det kaldes dry shaking, når du shaker drinken uden is. Her gør man det for at få æggehviderne til at skumme op, inden isen tilsættes.

Tilsæt så isterninger og shake drinken grundigt én gang til. Straines over i et rockglas med is, pyntes med et par dryp af Angostura og et stykke appelsinskal.

_1310086s

3 Comments

Post A Comment

  • Louise Eckhardt
    Posted at 10:13h, 24 oktober Svar

    Super tak!

  • Louise Eckhardt
    Posted at 14:38h, 23 oktober Svar

    Hej Mira
    Hvis man er lidt af en Whisky tøsetøs hvilken kan du så anbefale til en sour? Elsker sour med rom, men vil gerne lave denne til en middag, har det bare lidt stramt med kraftige eller røgede whisky’er.

    • Mira Arkin
      Posted at 15:05h, 23 oktober Svar

      Hej Louise.
      Så laver du den American style med bourbon, som er mere sødlig og rund i smagen. Fx Four Roses Single Barrel. Skål fra Mira 🙂