Fredagscocktail: Tom Collins

Fredagscocktail: Tom Collins

_1300667s

Ugens cocktail er en forfriskende klassiker – Tom Collins. Den smager SÅ godt, når den er vellavet – altså med den korrekte balance og med gode ingredienser som gin af god kvalitet og frisk citronsaft. Jeg tør næsten ikke tænke på alle de nederen Tom Collins, jeg drak på Rock Caféen (“Rockeren”) i Jomfru Ane Gade i 90’erne!

Yuk!

Som med alt andet: lav tingene ordentligt og med gode råvarer og du får en langt bedre resultat.

Til en Tom Collins bruger man traditionelt Old Tom gin, som er en gammel type af gin af det 18. århundrede, der er lidt sødere i smagen end den almindelige London Dry type. Dengang puttede man nok sukker i, fordi den billige gin ellers smagte ad helvede til.

Her har jeg brugt den danske Old English Gin, lavet af Henrik Hammer, der også står bag den succesfulde Geranium Gin. Hans Old English er krydret og kompleks i smagen og gør en Tom Collins rigtig spændende at drikke.

Tom Collins

60 ml Old Tom gin
25 ml frispresset citronsaft
25 ml 1:1 sukkersirup
danskvand
isterninger
citronskive

Gin, citronsaft og sukkersirup shakes med is. Straines over i et Collins glas med is og toppes op med lidt danskvand. Pynt med en skive citron.

1Comment

Post A Comment

  • Sarah Malou
    Posted at 15:12h, 10 september Svar

    Hej Mira?
    Jeg smagte en Tom Collins for et stykke tid siden med hyldeblomst på madklubben. Den var virkelig lækker, men jeg er ikke den store cocktail maker. Tror du jeg kan bruge koncentreret hyldeblomstsaft istedet for sukkersirup i din opskrift? Eller på anden vis tilføre smag af hyldeblomst.