Fredagscocktail: Ouzo-limonade
Nu har jeg endelig fundet ud af, hvad man skal gøre med de sørgelige slatter af ouzo, mange af os har liggende efter rejser til Grækenland, hvor det virkede som en god idé at tage en flaske ouzo med hjem. Det er jo så forfriskende med en iskold ouzo nede på havnen på den græske ø. Men af en eller anden grund får man aldrig drukket den derhjemme? Måske fordi der ikke er 32 grader og din hud ikke dufter rart af solcreme og varme dage. Nogle drikke smager bare bedst lokalt (jeg vil slet ikke komme ind på retzina!). Og dog…
Jeg fik den her flaske ouzo i starten af sommeren og har gået og pønset på, hvad jeg dog skulle stille op med den. Det fandt jeg løsningen på i går, hvor jeg mixede en super frisk og læskende ouzo-limonade, hvor den søde lakridssmag går fantastisk sammen med friskhed fra citron og ikke mindst den milde agurkesmag (agurkeskiven er obligatorisk!).
Du kan sikkert også godt bruge pastis eller måske raki i drinken – jeg har dog ikke prøvet det.
Ouzo-limonade
50 ml ouzo
30 ml friskpresset citronsaft
30 ml 1:1 sukkersirup
isterninger
danskvand
pynt: citronskive og agurkeskive
Kom ouzo, citronsaft og sirup i en shaker med is og ryst drinken godt sammen. Hæld over i et rockglas fyldt halvt med is. Top med danskvand og rør let rundt. Pynt med citronskive og agurkeskive.
Skt. Peter
Posted at 16:28h, 27 januarJeg elsker også at drikke appelsin juice efter jeg har børstet tænder. Det smager bare godt.
Ingemarie Fogt
Posted at 18:15h, 13 juliPrøv en iskold Ouzo til en sidemad. Sådan får vores Ouzo drukket, når vi kommer hjem fra Grækenland.
Hanne
Posted at 13:17h, 14 augustHos os drikker vi Ouzo og appelsinjuice med is – helt simpelt.
Vi kalder den juiceo. 🙂