Fredagscocktail: Maple and rum Old Fashioned
Lørdag i sidste weekend var jeg en tur ude med to veninder. Vi lagde ud med hard drinking på Holmens Kanal Cocktailbar, hvor jeg bl.a. drak to af deres vildt gode 23 Reasons, som er en Old Fashioned lavet med både rye og rom. Den prøvede Peter og jeg at efterligne forleden og mand, hvor er det en tasty cocktail! Jeg elsker den ekstra sødme og karamelsmag fra rom og ahornsirup.
Drinks vil altid ændre sig alt efter hvilke slags spiritus, du bruger. Bruger du én slags rye den ene gang og en anden næste gang, bliver det en helt anden drink. Du kan også prøve med forskellige bourbons, men i denne version, hvor der også er rom og ahornsirup i, passer det meget godt med rye, som har et lidt mere råt udtryk end en bourbon. Det swinger godt med sødmen fra rom og sirup, så din drink får lidt kant. Og så er det helt vildt, hvor stor betydning de der dråber af bitter betyder. Vi brugte to forskellige Angostura bitters i denne drink – den klassiske og den med appelsin. Prøv dig lidt frem.
Maple and rum Old Fashioned
30 ml Rittenhouse rye
30 ml Zacapa 23 år rom
1-2 tsk ahornsirup
lille dash Angostura bitter
lille dash Angostura orange bitter
isterninger
pynt: appelsinskal og Maraschinokirsebær
Kom rye og rom i et rock glas med lidt isterninger i sammen med ahornsirup og de to slags bitter. Rør drinken sammen med en røreske eller pind. Tilsæt mere is og garner med et stykke appelsinskal, der vrides over drinken og et Maraschinokirsebær.
No Comments