Fredagscocktail: Mai Tai
Det her en en klassiker, som jeg troede smagte af klam dåseananasjuice. Men det viser sig, at det gør den kun, hvis det er en skod Mai Tai. Som med alt andet: laver man den rigtigt, så smager den fantastisk. Ikke mindst når man bruger kvalitetsingredienser. Den klassiske Mai Tai er med limejuice, men man ser også varianter med både ananas- og appelsinjuice.
Det er for det meste Peter, der bartender hjemme hos os. Han har leget med forskellige varianter af Mai Tai, bl.a. ved at prøve diverse kombinationer af rom, som jeg så har haft den HÅRDE OPSLIDENDE opgave at smage.
Det er ret udbredt at mikse flere slags rom i en Mai Tai, traditionelt noget fra Jamaica. Rom fra Jamaica har en særlig funky smag – lidt hen ad banan og brændt gummi, som kan give din cocktail en ekstra dimension. Jeg synes, det bliver for meget med ren Jamaicarom, men en smule giver drinken en dybde, så prøv dig lidt frem.
Bliver det for kompliceret med at blande rom, så kan du også sagtens bruge én slags mørk rom, fx Bacardi 8 år eller (endnu bedre) El Dorado 12 år.
Her er en variant, som jeg var glad for (jeg kunne også godt lide den med Zacapa 23 år i stedet for Smith & Cross).
Mai Tai
1 stk
30 ml Diplomatico Anejo rom (Venezuela)
30 ml Smith & Cross rom (Jamaica)
20 ml frisk limejuice
15 ml Orange Curaçao (vi brugte Pierre Ferrand Dry Curaçao)
10 ml. Orgeat (mandelsirup – vi brugte Giffard)
10 ml 1:1 sukkersirup
isterninger
Pynt: frisk mynte, limeskive og Maraschino kirsebær
Det hele shakes godt med is og hældes i afkølet glas med isterninger. Pynt med mynte, lime og et Maraschino kirsebær.
No Comments