Fredagscocktail: Last Call

Fredagscocktail: Last Call

Annonce

Her får I opskriften på en rigtig god julecocktail med lige de smage, jeg forbinder rigtig meget med jul.

Denner drink hedder Last Call og er udviklet af Alexander Raemoundos, som er dansk World Class mester 2020 og dvs. én af verdens bedste bartendere.

Når barerne igen må holde åbent, kan du finde ham på dejlige Bar Tata på Hotel Sanders (et sted du MÅ besøge – så lækkert det hele!).

Til de varme og dybe smage i denne cocktail er Zacapa Edition Negra helt perfekt. I forhold til den klassiske Zacapa 23 er Negraen endnu mere intens, krydret og mørk i smagen og har et diskret pift af røg fra de amerikanske egefade, den har ligget på. Den har også en anelse højere alkoholprocent, hvilket er godt i en cocktail, så smagen bedre træder frem sammen med de øvrige ingredienser. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge den almindelige Zacapa rom.

Og så skal jeg også lige huske at sige, at den her fine rom jo også smager virkelig godt for sig selv – det var sådan jeg jo smagte på den i første omgang herhjemme. Men især nu, hvor man ikke kan gå ud, så er det altså ekstra lækkert at kunne servere en cocktail, man har gjort sig lidt umage med, derhjemme for sig selv eller for et par søde gæster.

Vi drikker i hvert fald altid cocktails – også i julen…

Her får I Alexanders opskrift, som er nem at lave.

Last Call

45 ml Zacapa Edition Negra
15 ml ruby portvin
5 ml kokospalmesirup (alternativt brug mørk rørsukker)
1 dash Angostura Orange Bitters
muskatnød
isterninger
Pynt: maraschino eller amarena kirsebær – evt. dyppet i chokolade!

Start med at lave kokospalmesukkersirup: bland to dele kokospalmesukker med én del vand. Rør det sammen, til sukkeret er helt opløst.

Kom alle ingredienser i et glas med is og rør i 15 sekunder. Sigt så det hele over i et lowball glas med is (hvis du har de der kæmpe-isterninger, ser det smart ud med én af dem). Pynt til sidst med lidt revet muskat på toppen og et kirsebær.

No Comments

Post A Comment