Fredagscocktail: Spiced Gimlet og rugkiks med røget laks

Fredagscocktail: Spiced Gimlet og rugkiks med røget laks

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

I dag får I en af Danmarks – og dermed verdens – bedste bartenderes opskrift på en Gimlet. Hardeep Singh Rehal (tidl. 1105 og L’Etoile) har lavet denne opskrift og jeg har lavet hapserne til. 

Spiced Gimlet

1 skefuld anisfrø
50 ml gin
30 ml friskpresset limesaft
30 ml honningsirup*
friskkværnet sort peber
isterninger

Alle ingredienserne shakes med isterninger, og sigtes over i et afkølet cocktailglas. Det toppes af med friskkværnet peber.

*Honningsirup: 75% Akacie Honning og 25% varmt vand, røres godt sammen til flydende konsistens opnås og sættes på køl.

Røget laks på rugkiks med anisfrø, 25 stk.

Kiks
100 g rugmel
100 g sigtemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint salt
1 tsk anisfrø
100 g koldt smør
½-1 dl koldt mælk

100 g røget laks
200 g flødeost
1 stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. estragon, dild og kørvel
sort peber

1. Bland de to meltyper med bagepulver, salt og anisfrø i en skål. Skær smørret i terne og brug fingrene til at smuldre smørret ud i melet. Saml dejen med mælken, start med ½ dl. Ælt dejen hurtigt sammen, pak den ind i plastfolie og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskabet.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm bredde og skær den ud i firkanter. Læg dejstykkerne over på bageplader beklædt med bagepapir. Prik dem alle med en gaffel og bag 8-10 minutter ved 190 gr. Lad dem køle af på en rist og gem i en lufttæt beholder.

3. Hak krydderurterne groft og bland dem med flødeosten. Smør hver kiks med lidt flødeost, kom et stykke røget laks på. Kværn groft peber over. Pynt evt. med krydderurter og anisfrø.

No Comments

Post A Comment