Fredagscocktail: Evergreen Sour + Giveaway med Bartenderens Cocktails
Foto: Niclas Hechmann
Der er en ny cocktailbog på gaden – Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, som begge var med til at starte cocktailbaren Helium op (men ikke er der mere) har sammen skrevet bogen Bartenderens Cocktails, som guider dig igennem tekniker og alkoholtyper, hvordan du laver hjemmelavede bitters m.m. og selvfølgelig opskrifter på en masse cocktails, både klassiske og deres egne kreationer. Bl.a. denne danske version af en sour lavet med persille. Jeg elsker sour drinks (margerita, whiskey sour, daiquiri og mange andre). Bogen har smukke fotos og er en god grundbog for dig, der vil til at lave lidt bedre cocktails derhjemme.
Se nederst hvordan du deltager i giveawayen.
Evergreen Sour (fra bogen Bartenderens Cocktails
1 drink
1 stængel bredbladet persille + 1 pænt blad bredbladet persille til pynt
1,5 cl æggehvide
2 cl sukkersirup
2 cl frisk limejuice
2 cl Lillet
4 cl Absolut vodka
0,5 cl Pernod Absinthe
Riv persillestænglen og bladene i grove stykker og kom dem i shakeren. Tilsæt derfter alle ingredienserne og dry-shake – altså shake uden is, så æggehviden skummer bedre. Kom nu is i shakeren og shake denne gang hårdt i 8-10 sekunder.
Hæld drinken gennem en fine-strainer, for at undgå persillestumper, over i et lowball glas med isterninger.
Pynt til sidst med persillebladet og server med det samme.
Bartenderens Cocktails er netop udkommet fra Politikens Forlag.
Sådan deltager du
Du kan vinde bogen ved at skrive til mig nedenfor i kommentarfeltet, hvad du godt kan lide at drikke af cocktails. Jeg trækker en vinder onsdag d. 23. maj kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan som sædvanligt kun deltage én gang og kun med postadresse i Danmark. Jeg glæder mig til at læse om jeres drinkspræferencer.
Rasmus Vest
Posted at 15:36h, 23 majLige her for tiden, nok på varmen, sidder jeg oftest med en mint julep, men jeg kan altid fristes af en VÅD martini.
Camilla Nyegaard
Posted at 14:41h, 22 majEr blevet meget glad for cucumber collins.
Trine Tinggaard Thellefsen
Posted at 08:15h, 22 majJeg elsker en god Pina Colada – ikke for stærk smag af alkohol, men en perfekt sødme.
Clara Amalie Wistisen Koczulab
Posted at 20:13h, 21 majJeg vender altid tilbage til GT – sådan en svigter bare aldrig. Men Dark’n’Stormy har også vundet lidt ind på mig. I disse dage med dette vejr drømmer jeg dog mest om Aperol Spritz!
Anita Golermann Pötzsch
Posted at 16:47h, 21 majUha…. Svært, men GT er nok favoritten – har efterhånden også 15 forskellige gin stående og lige så mange tonics. !! Moscoe mule, Aperol spritz og Comomopolitan er også velkomne…!
Line M.
Posted at 15:21h, 21 majJeg elsker en Strawberry Daiquri, men nyder også gerne en lækker gin tonic.
Søren Helle Boesen
Posted at 18:35h, 20 majSour ligesom dig
Maria
Posted at 10:11h, 20 majJeg er helt tosset med drinks, der indeholder rom. I en periode faldt min kærlighed på Cuba libre, men efter for mange moralske tømmermænd, har jeg simpelthen fået nok af den drink.🙈 Nu har jeg kastet min kærlighed over dark’n’stormy. Men med min mangel på fantasi og kreativitet indenfor drinks og cocktails, så frygter jeg, at jeg også bliver træt af den. Så en bog om cocktails ville være alletiders!
Anne H
Posted at 01:34h, 19 majGin og tonic har jeg elsket siden jeg var 15, og drak det på mit stamværtshus i Nordjylland. Siden er whisky sour kommer til, samt espresso martini, og en nærmest guilty pleasure; Kir Royal 😄
Wim Nielsen
Posted at 21:34h, 18 majDejligt kolde mojitos 🙂
Ulrik
Posted at 17:23h, 18 majJeg forsøgte mig med slags hjemmelavet rabarberlikør med lim sidste år… (Rabarber fra haven, selvfølgelig ) og den var ret ok..
Jeg vil selvfølgelig gerne inspireres af proffs..
Frederik Nørgaard
Posted at 16:07h, 18 majJeg er blevet helt tosset med Fitzgerald efter dit indlæg om den.
Ellers er jeg rigtig glad for Old Fashioned og Negroni.
Jonas Kirkegaard
Posted at 14:36h, 18 majJeg har eksperimenteret lidt med cocktails på det seneste, og en af mine favoritter er en gin sour.
Dog er jeg også kommet frem til en karamel White russian med en hjemmelavet flydende saltkaramel – saltet giver lige en ekstra dimension til den cocktail 😀
Astrid bang
Posted at 13:43h, 18 majÅh der er så mange gode drinks. Det afhænger af vejret og tidspunkt. Men en god whiskey sour er altid er hit ☺️☺️☺️
Jesper Jarlskov
Posted at 11:46h, 18 majJeg har aldrig gjort mig så meget i cocktails, men det kunne da være at det her var en anledning til at dykke lidt mere ned i det. Dark’n’stormy har dog længe været en goto for mig når der har været cocktails på menuen.
stinna frydkjær liholm
Posted at 11:14h, 18 majJeg har aldrig gjort det så meget i cocktails selvom jeg synes det er spændende… Dog er en aperol spritz eller en god gin og tonic altid et hit😊
Nina D
Posted at 10:59h, 18 majJamen det afhænger jo helt af tid og sted! En whisky sour eller gin/tonic smager altid godt, men på en varm solskinsdag er en aperol spritz dejlig, en vinteraften er dark’n’stormy godt, osv. Drinks og cocktails findes i for mange lækre varianter til at nøjes med én slags 😉
Esben Dahl
Posted at 09:47h, 18 majJeg har lavet mange forskellige cocktails gennem årene, men vender altid tilbage til klassiske sours, og variationer derover.