Fredagscocktail: Evergreen Sour + Giveaway med Bartenderens Cocktails

Fredagscocktail: Evergreen Sour + Giveaway med Bartenderens Cocktails


Foto: Niclas Hechmann

Der er en ny cocktailbog på gaden  – Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, som begge var med til at starte cocktailbaren Helium op (men ikke er der mere) har sammen skrevet bogen Bartenderens Cocktails, som guider dig igennem tekniker og alkoholtyper, hvordan du laver hjemmelavede bitters m.m. og selvfølgelig opskrifter på en masse cocktails, både klassiske og deres egne kreationer. Bl.a. denne danske version af en sour lavet med persille. Jeg elsker sour drinks (margerita, whiskey sour, daiquiri og mange andre). Bogen har smukke fotos og er en god grundbog for dig, der vil til at lave lidt bedre cocktails derhjemme.

Se nederst hvordan du deltager i giveawayen.

Evergreen Sour (fra bogen Bartenderens Cocktails

1 drink

1 stængel bredbladet persille + 1 pænt blad bredbladet persille til pynt
1,5 cl æggehvide
2 cl sukkersirup
2 cl frisk limejuice
2 cl Lillet
4 cl Absolut vodka
0,5 cl Pernod Absinthe

Riv persillestænglen og bladene i grove stykker og kom dem i shakeren. Tilsæt derfter alle ingredienserne og dry-shake – altså shake uden is, så æggehviden skummer bedre. Kom nu is i shakeren og shake denne gang hårdt i 8-10 sekunder.
Hæld drinken gennem en fine-strainer, for at undgå persillestumper, over i et lowball glas med isterninger.
Pynt til sidst med persillebladet og server med det samme.

Bartenderens Cocktails er netop udkommet fra Politikens Forlag.

Sådan deltager du

Du kan vinde bogen ved at skrive til mig nedenfor i kommentarfeltet, hvad du godt kan lide at drikke af cocktails. Jeg trækker en vinder onsdag d. 23. maj kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan som sædvanligt kun deltage én gang og kun med postadresse i Danmark. Jeg glæder mig til at læse om jeres drinkspræferencer.

18 Comments

Post A Comment

  • Camilla Nyegaard
    Posted at 14:41h, 22 maj Svar

    Er blevet meget glad for cucumber collins.

  • Trine Tinggaard Thellefsen
    Posted at 08:15h, 22 maj Svar

    Jeg elsker en god Pina Colada – ikke for stærk smag af alkohol, men en perfekt sødme.

  • Clara Amalie Wistisen Koczulab
    Posted at 20:13h, 21 maj Svar

    Jeg vender altid tilbage til GT – sådan en svigter bare aldrig. Men Dark’n’Stormy har også vundet lidt ind på mig. I disse dage med dette vejr drømmer jeg dog mest om Aperol Spritz!

  • Anita Golermann Pötzsch
    Posted at 16:47h, 21 maj Svar

    Uha…. Svært, men GT er nok favoritten – har efterhånden også 15 forskellige gin stående og lige så mange tonics. !! Moscoe mule, Aperol spritz og Comomopolitan er også velkomne…!

  • Line M.
    Posted at 15:21h, 21 maj Svar

    Jeg elsker en Strawberry Daiquri, men nyder også gerne en lækker gin tonic.

  • Søren Helle Boesen
    Posted at 18:35h, 20 maj Svar

    Sour ligesom dig

  • Maria
    Posted at 10:11h, 20 maj Svar

    Jeg er helt tosset med drinks, der indeholder rom. I en periode faldt min kærlighed på Cuba libre, men efter for mange moralske tømmermænd, har jeg simpelthen fået nok af den drink.🙈 Nu har jeg kastet min kærlighed over dark’n’stormy. Men med min mangel på fantasi og kreativitet indenfor drinks og cocktails, så frygter jeg, at jeg også bliver træt af den. Så en bog om cocktails ville være alletiders!

  • Anne H
    Posted at 01:34h, 19 maj Svar

    Gin og tonic har jeg elsket siden jeg var 15, og drak det på mit stamværtshus i Nordjylland. Siden er whisky sour kommer til, samt espresso martini, og en nærmest guilty pleasure; Kir Royal 😄

  • Regitze
    Posted at 22:37h, 18 maj Svar

    Hjemmelavede mojitos må være min favorit 🙂

  • Wim Nielsen
    Posted at 21:34h, 18 maj Svar

    Dejligt kolde mojitos 🙂

  • Ulrik
    Posted at 17:23h, 18 maj Svar

    Jeg forsøgte mig med slags hjemmelavet rabarberlikør med lim sidste år… (Rabarber fra haven, selvfølgelig ) og den var ret ok..

    Jeg vil selvfølgelig gerne inspireres af proffs..

  • Frederik Nørgaard
    Posted at 16:07h, 18 maj Svar

    Jeg er blevet helt tosset med Fitzgerald efter dit indlæg om den.

    Ellers er jeg rigtig glad for Old Fashioned og Negroni.

  • Jonas Kirkegaard
    Posted at 14:36h, 18 maj Svar

    Jeg har eksperimenteret lidt med cocktails på det seneste, og en af mine favoritter er en gin sour.
    Dog er jeg også kommet frem til en karamel White russian med en hjemmelavet flydende saltkaramel – saltet giver lige en ekstra dimension til den cocktail 😀

  • Astrid bang
    Posted at 13:43h, 18 maj Svar

    Åh der er så mange gode drinks. Det afhænger af vejret og tidspunkt. Men en god whiskey sour er altid er hit ☺️☺️☺️

  • Jesper Jarlskov
    Posted at 11:46h, 18 maj Svar

    Jeg har aldrig gjort mig så meget i cocktails, men det kunne da være at det her var en anledning til at dykke lidt mere ned i det. Dark’n’stormy har dog længe været en goto for mig når der har været cocktails på menuen.

  • stinna frydkjær liholm
    Posted at 11:14h, 18 maj Svar

    Jeg har aldrig gjort det så meget i cocktails selvom jeg synes det er spændende… Dog er en aperol spritz eller en god gin og tonic altid et hit😊

  • Nina D
    Posted at 10:59h, 18 maj Svar

    Jamen det afhænger jo helt af tid og sted! En whisky sour eller gin/tonic smager altid godt, men på en varm solskinsdag er en aperol spritz dejlig, en vinteraften er dark’n’stormy godt, osv. Drinks og cocktails findes i for mange lækre varianter til at nøjes med én slags 😉

  • Esben Dahl
    Posted at 09:47h, 18 maj Svar

    Jeg har lavet mange forskellige cocktails gennem årene, men vender altid tilbage til klassiske sours, og variationer derover.