Fredagscocktail: Cherry Manhattan
Lige pludselig var der drukket ret meget af flasken, så jeg tænkte, det var på tide at få delt en opskrift med jer på en variant af en Manhattan med kirsebærlikør i. Før den er helt væk.Vi har pimpet og pimpet af Frederiksdals nye fantastiske kirsebærlikør. Som noget nyt er likøren i år lavet på hjemmebrændt sprit lavet på egne kirsebær, så likøren er nu et helt gennemført produkt. Den smager SÅ godt alene (sammen med chokolade – åhhhh!). Men jeg havde med det samme også lyst til at bruge den som ingrediens i drinks.
Jeg havde både lyst til at prøve den i en slags Negroni, men også i en Manhattan, som så vandt denne gang. Likøren supplerer den mørke, dybe vermouth med sin friske bærsmag og også den tørre rye whiskey er glad for selskab fra de forførende kirsebær. En Manhattan laves traditionelt med rye frem for bourbon, da bourbon er meget sødere i smagen.
En dejlig cocktail til dem, som godt kan lidt deres drinks ufortyndede og mørke.
Cherry Manhattan
60 ml rye whiskey (fx Rittenhouse)
20 ml kirsebærlikør (og Frederiksdals smager meget bedre end Cherry Heering. Jeg mangler at smage Cold Hands)
15 ml sød vermouth (fx Antica Formula eller Martini Rosso, som begge er sødere end Punt e Mes)
is og Maraschino kirsebær
Kom is i et røreglas sammen med whiskey, kirsebærlikør og vermouth. Rør det roligt sammen til isen har kølet drinken og sigt over i et afkølet cocktailglas. Pynt med Maraschino kirsebær.
Jenny
Posted at 18:22h, 18 novemberHvor har du købt frederiksdal’en?