Fredagscocktail: Blood and Cherries
I går eftermiddags sad jeg og bladrede i Peters cocktailbøger for at finde inspiration til fredagscocktailen. I den meget fine bog Death & Co. læste jeg om klassikeren Blood and Sand (whisky, Cherry Heering, vermouth, appelsinsaft) og fik idéen til denne version, hvor jeg bruger kirsebærlikør sammen med bourbon, vermouth og den fantastiske danske kirsebærlikør fra Frederiksdal. Det er en dyb, intens og mørk drink med både smag af kirsebær, bitterhed fra vermouth og rund fylde fra bourbon.
Blood and Cherries
45 ml bourbon (jeg brugte Four Roses Small Batch)
20 ml kirsebærlikør
15 ml mørk vermouth (jeg brugte Antica Formula, som er mere bitter end Martini)
isterninger
maraschino kirsebær til pynt
Kom bourbon, kirsebærlikør og vermouth i et stirringglas, tilsæt isterninger og rør drinken sammen stille og roligt. Straines over på rockglas med isterninger og pyntes med et maraschino kirsebær.
No Comments