Fransk porretærte
Hvem siger tærter skal være sådan nogle med æggeblanding, mørdej og tærteform? Det her er den nemmeste måde i verden at lave en tærte, og hvis man lige ser bort fra quiche lorraine, kan jeg faktisk bedre lide denne (æggefyld-fri) type. Denne porretærte kan spises som let ret eller skæres ud i mindre bidder og spises som hapser.
Fransk porretærte
1 rulle rå butterdej
4 medium porrer
1 stængel bladselleri
1 kvist frisk timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1 dl. fløde
Salt og peber
Revet muskatnød
3 spsk. crème fraiche
100 g. revet emmentaler eller gruyère
Tænd ovnen på 200 gr.
Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Prik dejen over det hele med en gaffel.
Rens porrer og bladselleri. Skær porrerne i skiver på ½ cm. Hak bladsellerien fint. Svits grøntsagerne ved middel varme i smør og olie til porrerne bliver bløde, men ikke brune, ca. 7 minutter. Tilsæt timianbladene og fløden, og lad fløden koge næsten væk. Smag til med salt og peber.
Smør crème fraichen ud over dejen i et jævnt lag. Lad en kant på 1½ cm. være fri hele vejen rundt. Drys salt, peber og lidt revet muskatnød over crème fraichen. Fordel porreblandingen henover og drys til sidst med osten.
Bag i ovnen i ca. 10 minutter til dejen hæver op og er gylden. Tag ud og lad køle lidt af på en rist inden servering.
Rikke
Posted at 22:36h, 04 martsHej Mira
Jeg har fulgt med herinde et stykke tid og synes, du har en vildt lækker blog med meget mundvandsfremkaldende billeder 🙂
I forgårs lavede jeg din franske porretærte, og den var et stort hit herhjemme, så det er bestemt ikke sidste gang. Den var tilmed meget nem at lave, hvilket altid udløser bonuspoint hos mig.
Mvh Rikke
Mira Haaning Arkin
Posted at 10:58h, 05 martsHej Rikke
Mange tak for din søde kommentar ! Det glæder mig, at du havde succes med opskriften. Den kan jo varieres i det uendelige – prøv f.eks. med svampe, parmaskinke, tomat og courgette eller stegte løg og bacon.
Kærlig hilsen
Mira
Julie
Posted at 15:39h, 04 januarHej Mira
Når man nu ikke kan lide bladselleri – har du så et andet godt forslag, som passer godt til?
Hilsen
Julie
Mira Haaning Arkin
Posted at 16:07h, 04 januarHej Julie
Hvor hyggeligt, at du læser med!
Du kan sagtens bare udelade bladsellerien!
Kærlig hilsen
Mira
Rasmus Dalsgaard
Posted at 13:23h, 19 novemberTak. 🙂 Og tak for ros. Ja, jeg tager selv billederne til mine opskrifter. Jeg forsøger såvidt muligt at tage dem i dagslys, men under alle omstændigheder, tager jeg altid billeder i raw-format. Det giver en del muligheder for at hjælpe billedet på vej i Photoshop, når lysforholdene ikke er optimale…
Held og lykke med Kokkekampen…
Rasmus
Mira Arkin
Posted at 09:48h, 18 novemberHej Rasmus
Jeg læser faktisk i forvejen din blog, havde bare ikke fået den på min blogroll, men det er hermed gjort 🙂 Jeg synes i øvrigt altid dine fotos er så gode – tager du selv billederne? Bruger du dagslys?
KH Mira
Rasmus Dalsgaard
Posted at 22:09h, 17 novemberSikke en god idé. Den skal straks prøves.
Har tilføjet din fine blog til min blogroll…håber du vil gøre det samme. 🙂