Frankofil bistromad på genåbnede Les Trois Cochons

Frankofil bistromad på genåbnede Les Trois Cochons

I går spiste min ven Jacob og jeg på Les Trois Cochons på Værnedamsvej. Den dag, jeg flyttede fra Aarhus til København for 11 år siden, spiste jeg med mine forældre på Les Trois Cochons om aftenen. Dengang var restauranten ret ny og vist nr. 2 i rækken af Cofocos restauranter. Nu har stedet fået en makeover og det er blevet så fint! Interiøret er blevet lysere og lettere og der er blevet åbnet mere op til Værnedamsvej med pladser ved marmorbarborde i vinduerne. Der er åbnet frokost, eftermiddag og aften, så det er også et sted, man kan tage en kaffe (eller et glas rosé) i løbet af dagen. Og måske et par af de fremragende, friske østers.

Vi lagde ud med elegant blanc de blancs champagne fra Camille Bonville og to forskellige slags østers fra Bretagne – cremede blide Gillardeau og salte kraftige Roumegous. Det var virkelig gode og fuldstændig sprælfriske østers. Lige som de skal være.

Sammen med østers kom lidt snacks: sprøde spæde gulerødder, fennikel og radise dryppet med olivenolie, salt og peber og med en rørt friskost med krydderurter og citronskal til at dyppe i. Der var også en lækker sortfodsskinke i tynde skiver og hjemmebagt brød med dejligt salt smør.

Det er Kim fra Københavns Møbelsnedkeri, der er stået for indretningen af Les Trois Cochons. Det er blevet så smukt – elegant og fransk og med en skandinavisk lethed og mange grønne planter. Og toiletterne i kælderen er SÅ fine med pudderfarvede klinker og lyserøde marmorvaske. Og lyserød, parfumeret toiletpapir, som de må have købt fra Frankrig. Meget gennemført. Der er også et rigtig smukt lille selskabsrum i kælderen i azurblåt og grønt. Vi mødte Kim derinde, som fortalte at de grønne klinker på væggene faktisk var der i forvejen fra den gang der var slagterbutik i lokalerne. Man lagde bare ikke rigtig mærke til dem før, fordi der stod et stort skab foran.

Til forret fik vi røget laks med havesyrecreme og urter og så en lille tarte flambée med ventreche og urter på. Laksen desværre for salt, men ellers en god tørsaltet en af slagsen. Og tarte flambéen måtte gerne have mere sprød bund, men smagte ellers godt.

Hovedretten var helt vildt lækker. Perfekt tilberedt pighvar i to lag lagt sammen om en æggecreme af en art og med en tynd skive sprødstegt brød oven på og så røget ørredrogn og strandurt. Der var cremet lækker beurre blanc med friske ærter og hestebønner og fyldig, smørret chardonnay i glasset. SÅ dejligt. Jeg elskede det! Den røgede ørredrogn var en genistreg sammen med beurre blanc’en. En virkelig dejlig og klassisk fiskeret.

Vi delte en osteservering med to slags gedeost – en fast frisk type og en lagret, blød og cremet sag .

Desserten var lækre danske jordbær vendt med citronverbena og så en blid vaniljeis til. Der var små friskbagte financiers til, som med deres smør- og mandelsmag var geniale at dyppe ned i jordbær-vaniljeis-himlen.

Kim sørgede for, at vi også kom til at prøve den fine absinthfontæne. Den drypper langsomt vand ned over en sukkerknald over glasset med absinth, så den langsomt opløses ned i drinken. Og så en espresso til. Og jeg blev ikke sindssyg af absinthen – det gør man jo ikke længere. Sikke en dejlig frankofil aften. Der var fyldt i restauranten og vi tog kaffen og absinthen uden for, så vi kunne nyde den milde aften og glo på folk. Meget parisisk.

1Comment

Post A Comment

  • Merete Hansen
    Posted at 13:20h, 01 juli Svar

    Lyder forrygende. Meget elegant fiskeret. Har skrevet Les Trois Cochons bag øret.