Frankie’s Pizza Østerbro – Madklubbens nye pizzapusher

Frankie’s Pizza Østerbro – Madklubbens nye pizzapusher

Inviteret

En kold mandag aften besøgte min veninde og jeg Frankie’s Pizza på Østerbro – det ligger i det gamle Park, hvor Madklubben også har åbnet stor bistro. Frankie’s er pizzaer og kun pizzaer (og desserter) og fås nu også som takeaway fine lyserøde æsker.

Som alle andre Madklubbens restauranter, er indretningen lækker og cool og ikke mindst hyggelig – hvilket er godt gået i et rum som her, hvor der er ekstremt højt til oftet. Vi sad ved et fint marmorbord (man skal ikke undervurdere værdien af at lave sin restaurant “instagrammable”!) og ved siden af sad et par unge fyre, der havde kastet sig ud i Frankie’s Feast, hvor man for kr. 300 pr. person kan spise al den pizza og drikke al den husets vin, man vil.

Hvis man kommer efter kl. 21.30 er der også drinks inkluderet i den pris – det er sgu da en god plan for en aften! Fyrene fik tre pizzaer ind på én gang og byttede endda et stykke med nabobordet, så de virkelig fik smagt sig igennem det hele. Hyggeligt.

Vi damer startede med et glas cremant og kort efter kom vores pizzaer, som vi delte. Den ene var denne svampepizza – en hvid pizza med mozzarella, blandede svampe, trøffelmascarpone og oregano. Vi tilføjede lidt salsiccia og det var en drøm af en pizza. Dejen havde gods i og var perfekt gennembagt uden at være branket. God mængde ost (jeg kan godt lide meget ost) og lækkert fyld i øvrigt. Og point for at bruge frisk oregano, som er så meget lækrere end tørret (og smukkere at se på).

Den anden pizza var Ring of Fire – med den stærke calabriske smørbare pølse, Nduja, som jeg elsker. Der var god tomatsovs og lidt sødme fra rødløg. Vi drak husets Barbera d’Alba til – drikfældig og god pizzavino.

Jeg har aldrig prøvet det før, men hos Frankie’s får man en tomatsovs at dyppe pizzaskorperner (hedder det skorper? Det lyder lidt træls) i. Så får man også lige spist dem – som jeg ellers plejer at efterlade uspist på tallerkenen.

Til dessert drak vi espresso martinis (ja tak!) og delte to desserter – her er det den nasty-på-den-gode-måde sundae med hasselnøddeis, saltkaramel og knust chokoladecookie. Ja, det smagte sygt godt – rigtig god is. Sjovt som man pludselig kan spise dessert alligevel, selv om man virkelig ikke er sulten.

Og så et giga stykke tiramisu, som var perfekt til deling – den var lige som den skal være med godt gennemvædede ladyfingers, fluffy mascarponecreme og masser af kakao.

Hvis jeg nu havde været yngre og stadig boede i byen, så ville jeg klart starte en hel masse byture på Frankie’s med vennerne. For os med unger er det også et super sted – det er så dejligt casual og børn er meget velkomne (Frankie’s Feast til børn inkluderer sodavand ad libitum). Det er sådan et sted, man lige kan stikke ind til hurtig aftensmad eller blive hængende og drikke sjusser og nyde det EMINENTE soundtrack – jeg gik amok til Africa (Toto) – måske var du så heldig at se mig mime på min Insta-story… Det var smukt.

No Comments

Post A Comment