Frankie’s Køkken & Taverna

Frankie’s Køkken & Taverna

_1050038s

Lige før jul var jeg inviteret til at prøve det nye Frankie´s Køkken & Taverna. Jeg har flere gange før spist på Frankie’s med stor fornøjelse. Det er folkene bag Madklubben-restauranterne, der står bag, og det er med samme tema om god mad for pengene. Det nye er, at man i kælderen har indrettet en lille bar – eller taverna – hvor man kan sidde og spise mere afslappede små måltider eller bare en snack for sig eller inden man går ovenpå og spiser i restauranten. 

_1050024s

Vi startede nede i tavernaen, hvor vi sad ved små smalle borde, der viste sig at være gamle skoleborde. Der stod Fuck Dig på vores bord og det bragte glade minder fra kedelige timer i “folleren”. Cool og enkel indretning med en bar og en stor tavle med dagens snacks og småretter.

Vi fik et bræt med 3 dåser fiskehaps: knivmuslinger, som var dejligt faste. De havde en frisksmagende citronmayo til. Så var der store blåmuslinger og endelig en dåse utroligt lækre sardiner med mojo. Der var grillet brød og grillet citron til.

 

_1050026s

Vi fik også et stort bræt med tyndtskåret Duroc skinke. Velsmagende skinke hvor fedtet smeltede på tungen.

_1050028s

Og så også lige 4 østers med grillet citron. Små fine og nok franske østers, som var lige i øjet. Vi drak den friske og alsidige Mandois champagne til. Den har jeg drukket frygtelig mange flasker af i mit tidligere liv som vild bypige i Århus, hvor jeg købte den til en god pris på min stambar og stod og følte mig fabulous i baren med en Rød Gaulois i kæften (ja, det var helt tilbage dengang hvor man røg i byen!).

_1050040s

Efter det store hapsegilde var gik vi ovenpå i restauranten, hvor vores bord ved det åbne køkken var klart.

_1050042s

Den fik hele armen, så jeg kunne smage stort set hele kortet, og vi lagde ud med en fin og let forret med krabbekød, pomelo, brødkrummer og forskellige udgaver af blomkål, bl.a. en langtidsbagt slags, som var helt mørkebrun udenpå og smagte intenst af blomkål. Jeg elsker krabbens sødmefulde smag og brugen af pomelo var en smart måde at få noget sommerlig friskhed ind i retten med brug af en vinterråvare. Super lækker ret, som vi drak et glas Pouilly Fumé 2010 fra Chatelain, der sad lige i skabet til den lette ret.

_1050050s

Næste ret var et stykke torsk tilberedt sous vide. Altså ved lav temperatur i længere tid i vacuum, så fisken havde en utroligt lækker og næsten geléagtig konsistens. Den kom med syltede svampe og blev overhældt med en mørk dashi ved servering. En elegant ret med japanske toner uden dog at stikke for meget udenfor i det ellers sydeuropæisk dominerede køkken på Frankie’s. Til ret og næste ret drak vi et glas riesling 2011 fra Ostertag i Alsace.

_1050057s

Samme vin fortsatte vi med til næste ret. Barbecue af vildt med en grillet padron peber til, et pocheret æg, croutoner og karse.  Kødet var smatmørt og vildtsmagen fungerede virkelig godt med den søde, krydrede barbecuemarinade og den søde grillede peber. Og det nordiske islæt med karse passede også godt til med sin pebersmag. God idé med barbecue af vildt, men jeg savnede lidt noget, der bandt retten sammen.

_1050064s

Min favoritret denne aften var de hjemmelavede gnocchi med andekråser i en koncentreret sauce med persilleolie og revet parmesan. Ufatteligt meget velsmag på en tallerken og kråserne var lækre og møre. De mindede faktisk en del om svinekæber i konsistens. Dertil fik vi en meget velvalgt North Valley pinot noir 2009 fra Soter Vineyards i Oregon.

_1050066s

Nu var vi faktisk mætte, men vi skulle også lige smage den julede anderet med confiteret andelår og stegt andebryst i en juletilsmagt sauce med juletilsmagt grønkål og pain d’epices med en foie gras terrine med julede sager i. Confiten var saftig og syndig og nedenunder lå et par skiver saftig andebryst. Det var en lidt overvældende ret, som nok var blevet mere lækker hvis man var sulten. Alting var så mættet med smag og kraft, så det blev næsten for meget. Men hvis man er vild med and og jul, så var den lige i skabet :-). Pinot’en passede også fint til denne ret.

_1050069s

Køkkenet gik totalt amok da vi kom til desserten. Vi blev spurgt af den søde tjener, om vi havde lyst til lidt sødt, og ja, sagde vi, det kunne vi nok godt lige klemme ned. Og så mærkede vil ligesom, at der var noget særligt på vej. Lidt efter kom to mand andægtigt ind til vores bord med en enorm bakke fyldt med en milliard søde sager, som alle blev sat på bordet. Vi skulle simpelthen smage alle desserter, og jeg tror det var i en udvidet VIP version til mig, for det var altså helt sinddsygt vildt.

Der var flere elementer, hvor nogle hørte til hinanden. I de hvide skåle var en kugle perfekt pistacieis med oreocrumble og en tilhørende grøn spongecake som man får den på El Bulli. Der var en skål med syyyyyndig cremet kokosis med tilhørende glas med citronfromage (jeg ELSKER citronfromage!), spritsyltet ananas og lakridssirup OG et glas med fluffy,  pornoagtig marengs, der lige havde fået en tur under grillet så den havde en attraktiv lysebrun karamelliseret top. OH MY GOD! Min medspiser spurgte hvad man mon skulle med marengsen, og jeg havde ærligt talt nærmest lyst til at smide tøjet og smøre mig ind i den! Men i stedet opførte jeg mig ordentligt og spiste den :-). Nede i hjørnet var der et bræt med peanutbutteris – igen: alle is havde latterligt perfekt konsistens – med mørk chokolade (det er altså en vinderkombo: peanuts og mørk chokolade) og en hel dåse med dulce de leche, der med sin erotiske konsistens bare var så forførende vidunderlig, at man næsten døde af det.

Der var også små fine chokoladetrøfler og der var også flere ting, men det var så overvældende at jeg ikke fik skrevet det hele ned, fordi jeg kastede mig over det i et stort, overraskende ædeflip. Overraskende, fordi jeg ligesom troede jeg var mæt på det tidspunkt.

Du kan se nærbilleder af nogle af dessertelementerne nedenfor. Det var den vildeste omgang dessertekstase jeg har prøvet og selv om det nok ikke er sådan, de normalt gør på Frankie’s, så vidner det alligevel om at køkkenet altså trods virkelig lave priser på maden kan deres kram, for alt var perfekt udført.

Bottom Line

Vi vraltede mætte og glade fra Frankie’s og jeg kommer gladeligt igen – og ikke kun for desserterne. Generelt var der tonsvis af god gammeldags velsmag i retterne og i alle retter var der også tænkt på tekstur og balance – måske med undtagelse af anden, der blev lidt heftig.

Der er pisse hyggeligt både i tavernaen og i restauranten, og du kan bruge dem til meget forskellige slags aftener. Både til en hurtig snack og en drink og til den helt store tur, som vi fik, med mange retter. 3 retter koster 300 kr. og 5 retter koster 500 kr. og så kan man jo udvide med hapsere nede i tavernaen først, eller man kan gå derned efter måltidet og drikke videre i cocktails, bobler og vin. Betjeningen er ung og afslappet men opmærksom og det er enormt hyggeligt at sidde der, for hele holdet både på gulvet og i køkkenet virker oprigtigt glade for at være på arbejde.

Tak til allesammen for en skøn aften!

Frankie’s Køkken & Taverna
Admiralgade 25
1066 København K
Tlf 33 13 33 77

 

_1050074s _1050076s

_1050079s

2 Comments

Post A Comment

  • tullebølle
    Posted at 16:46h, 03 januar Svar

    “som man får den på El Bulli” OK!

    • Mira Arkin
      Posted at 17:24h, 03 januar Svar

      Det er den måde sponge-caken er lavet på, som er opfundet af El Bulli :-). Ret simpelt. Kræver bare en sifon og en microovn.