Forårskylling med morkler og asparges

Forårskylling med morkler og asparges

_1320522_2s

Her er så retten, jeg lavede til Peter på hans fødselsdag. Manden er så heldig at have fødselsdag i starten af både morkel- og aspargessæsonen. Jeg var i Torvehallerne efter smukke fede (godt nok tyske) asparges og friske morkler. Retten er enkel at lave og jeg serverede kogte kartofler vend med smeltet smør og hakket ramsløg til. Så lækkert!

Bemærk at der findes flere slags morkler. Dem de sælger hos grønthandleren er (håber jeg) den spiselige slags, som kan spises som den er. Der findes også en anden slags, som kan spises, men som lige skal have et opkog i vand før man bruger dem.

Kylling med morkler og asparges
4 pers.

4 kyllingebryster – gerne med vingeben for ekstra smag
salt og sort peber
smør og olie til stegning
4 skalotteløg
100 g friske morkler (eller tørrede, blødt op i vand)
1½ dl tør vermouth, fx Noilly Prat
2½ dl piskefløde
1 bundt asparges
et par kviste frisk estragon.

1 Krydr kyllingen med salt og peber og brun den grundigt i smør og olie. Skær imens skalotteløg i strimler og del store morkler i halve. Tag kyllingen op af panden og kom så løg og morkler i. Steg det et par minutter til løgene begynder at tage farve. Kom så kyllingen tilbage i panden og hæld vermouth over.

2. Lad vermouthen koge ind til det halve og tilsæt så fløde. Kom låg på og lad retten simre i 12 min. Klargør imens asparges – hvis de er grønne skal den nederste del bare knækkes af og hver asparges deles i 2-3 stykker. De hvide skal skrælles helt fra hovedet og ned. Tag låget af gryden og smag på saucen. Måske mangler den salt – måske skal den koge lidt ind og tykne. Tilsæt til sidst asparges og giv dem 2-3 minutter i saucen. Drys med grofthakket estragon.

No Comments

Post A Comment