Fook Lam Moon – kinesisk mad i Istedgade

Fook Lam Moon – kinesisk mad i Istedgade

_1070359s

Jeg var forbi den kinesiske restaurant Fook Lam Moon (ja, det er et sjovt navn!) og tage billeder af (og smage på) nogle af deres retter (i forbindelse med noget arbejde). Jeg synes lige, I skulle se retterne. 

Nu ved jeg ikke så meget om kinesisk mad, men det slog mig, at Fook Lam Moon muligvis laver ret autentisk mad. Til de almindelige danske gæster giver de et almindelig menukort med tekst. Men til de kinesiske gæster har de et andet menukort – med billeder af alle retter. På dette menukort kan man få en række mere eksotiske retter lavet med bl.a. søagurk (ja, jeg ved ikke hvad det er) og kostbare ingredienser som abalone (en slags bløddyr/musling) og hajfinne. På billederne er der hoved og fødder på kyllinger og ænder og flere slags uidentificerbare indvolde. Da jeg så den kinesiske menu tænkte jeg straks, hov! Her må det da være autentisk kinesisk køkken. Og så tænkte jeg derefter, at jeg da til enhver tid ville foretrække at få det samme menukort som de kinesiske gæster fik – og ikke det danskerficerede.

Som sagt fik jeg lov at smage på maden, men der var dog ikke nogen af de mere eksotiske, “farlige” retter i denne omgang. Men de findes altså, hvis du er frisk.

Her kan I se, hvad jeg smagte.
Det øverste billede er peking and  med pandekager, hoisin sauce, agurk og forårsløg. Anden var sprød og saftig, men pandekagerne var lidt tørre i det – nu var det så godt nok også mest lavet til at jeg skulle fotografere maden, så lad os håbe, de er bedre til at dampe pandekagerne, når man kommer som gæst.

_1070366s

Disse dumplings var med en fars af rejer. Ret anonyme i det, men pænt lavede og sprøde. De overgejlede blomster på tallerkenen var ikke til at spise. De er lavet af en slags rismel og derefter malet.

_1070379s

Dette var dampede hvededejpakker med svinefars i. Farsen smagte overhovedet ikke af nogen krydderier – faktisk mindede det lidt om en kønsløs dansk medister. Men måske skal de bare smage sådan?

 

_1070362s

Disse dampede rismeldumplings var fyldt med samme rejefars som de friterede dumplings. Igen var smagen meget fersk. Jeg dyppede alle tre dumplings i soja og savnede, at man havde gjort mere ud af dyppelsen. F.eks. med forskellige slags dip eller forskellige sojaer.

fook lam moon

Denne wokret med rejer og blæksprutte var frisk og appetitlig. Der var friske, sprøde peberfrugter og frisk ananas i sammen med bambusskud. Og så var retten pyntet med en meget elaboreret, udskåret gulerod i form af en drage. Ret flot håndværk.

_1070376s

Og så var der denne ret med banket oksekød i en pebersauce med stegt, fast tofu og grøntsager. Den var ok, men igen – lidt kedelig i krydringen.

Har nogen af jer rejst i Kina? Hvad mener I om maden her? Og især de der blege dumplings. Er det sådan man spiser i Kina?

Fook Lam Moon
Istedgade 10
1650 København V.

10 Comments

Post A Comment

 • Morten Rahbek
  Posted at 07:16h, 03 juni Svar

  FooK Lam Moon, er Cantonese og betyder “fortune and blessings come to your home” det er samtidig en af de mest berømte restaunter i Hong Kong, kvaliteten er helt i top, til frokost er deres Dim Sum legendariske, de er også kendt fro deres roast chicken, med hoved og det hele samt deres suckling pig.
  Spiste på deres Wan Chai restaurant i torsdags, fik bla steamed garoupa, roast chicking, crapmeat in own shell samt deres berømte dessert steamed bun with sesame paste.
  http://fooklammoon-grp.com/en#restaurants/hongkong

 • Shi
  Posted at 14:18h, 21 juni Svar

  Jeg er oprindelig fra Shanghai men har boet i Denmark i mange år nu. Fook Lam Moon har jeg faktisk lige været sidst uge, navnet er kantoniske, men ejer snakker dog for god af mandarin til at være fra kanton området, men det kan være deres kok er der fra. Jeg mangler endnu at prøve deres almindelig menu, men skal der snart så jeg skal nok skrive til dig når jeg har prøvet det.

  Men jeg var som sagt der sidste lørdag for at prøve deres weekend dimsim brunch buffet (12-15) til 99kr med alt inkl. Det er meget billigt når det er dimsim. Synes du skal google om dimsim så du får en ide om hvad det er.

  Som Diana skrev, mad er meget anderleds i Kina, Dimsim er mest kendt i sydkina, der spiser de meget friske madvarere, og går op i at det skal være frisk derfor, kryder ikke særlig meget deres mad, normal spiser man Dimsim med soya, eddik, eller chili.

  Hvis du er til stærke lækkert kinesisk retter, så anbefaler jeg Magasasa på samme gade, 8 meter fra, der har de rigtig lækkert autentisk kinesisk køkken. http://www.magasasa.dk/istedgade På hjemsiden skriver de at de er Kantonesisk køkken, men de retter som jeg kan lide, hører ikke rigtigtil kanto, men pyt med det, når det smager godt.
  Husk at bestille bordet, de har kun begrænset siddeplads

  Kan bla. anbefale deres kantoniske andesteg er et must, Mapo Tofu, sichuan style(stærk tofu rette med hakkekøde i.) Oksemaver i chili olie er også lækkert, hvis man tør. Fisk med syltede grønsager suppe er dejligt også (stærk). en hvilken som helst kinesisk grøntsage stegt med hvideløg. Nu er jeg hele sulten efter deres mad.

  Anyway, jeg skal nok skrive igen når jeg har være på Fook Lam Moon til deres aften servering.

  mvh. Shi

  • Mira Arkin
   Posted at 10:36h, 24 juni Svar

   Tusind tak for dine gode kommentarer, Shi.
   Jeg har engang prøvet at købe en peking and med hjem fra Magasasa, men har aldrig spist der. Det må jeg prøve en dag!
   De bedste hilsner,
   Mira

   • Zhong Xian
    Posted at 13:52h, 11 august Svar

    Fook Lam Moon har jeg faktisk også næsten lige været hos, jeg tror det er 2 uger siden.
    Min familie kommer fra Vietnam, men de er kinesere fra Hong Kong og Chaozhou ( taler dog begge dialekter flydende ).

    Men det er billigt at spise hos Fook Lam Moon i weekenden fra 12-15, det er bare ikke særlig god kvalitet, synes jeg selv og alle de asiatiske venner og veninder, som tog med mig.
    Men som sagt, “det er billigt.” og det er hvad asiater kan li, desværre.
    De tænker ikke på kvaliteten mere, men om hvor meget de skal betale, for at blive mæt.

    Jeg kan kun anbefale Royal Garden på Dronningens Tværgade 30.
    De sælger god kvalitets dim sum, og ejeren er også fra Vietnam, men er oprindelig fra Kina.
    Jeg har faktisk lige været på Royal Garden, de har fået nye retter, det er dog 4 nye vietnamesiske retter.
    Men jeg kan fortælle dig, at det er smager meget, meget bedre en Lêle.

 • Mette
  Posted at 10:22h, 06 april Svar

  Jeg synes, du skal prøve sea cucumber næste gang og derefter genoverveje, hvilket kort du foretrækker.

  Kh, Mette ( der lige har været 2 uger i Kina og bla spist abelone og geo duck)

  • Mira Arkin
   Posted at 19:27h, 07 april Svar

   🙂 Ja, jeg har godt googlet billeder af den, og det er godt nok en grim satan. Troede først det var en grøntsag, men det er vist desværre ikke tilfældet!!

 • Diana Sommer
  Posted at 17:23h, 05 april Svar

  Jeg har rejst et par gange i Beijing (og området omkring). Maden er vist meget forskellig alt efter hvor man rejser til (giver sig selv da Kina er et stort land). Men min bror som har rejst til Shanghai synes at deres dumplings der var meget smagfulde!

  I Beijing har jeg spist forskellige retter med stegte grønsager (nogle gange også med kød), og altid har det været en smagseksplosion. Jeg tror det er fordi deres råvarer smager anderledes (måske til tider mere friskt?) i Kina..

  Flot pyntning af retter – det må man da gi’ dem 🙂

 • Piskeriset
  Posted at 16:13h, 05 april Svar

  Jeg har ikke været i Kina, men jeg havde til gengæld samme oplevelse, da jeg spiste i Chinatown, London, sidste år. Her var de mest harmløse dumplings (med svinekød) også de mest uinteressante smagsmæssigt – lidt søde og kedelige. Resten af menukortet virkede ret autentisk (der var blandt andet andetunger, som i øvrigt smagte glimrende), og der var også mange kinesere, der spiste der, så jeg har en mistanke om, at sådan skal de smage…

 • Mettch
  Posted at 14:50h, 05 april Svar

  Det ser lækkert ud! Nu har jeg selv boet i Beijing, og ville ikke vove at påstå, at det er denne slags mad, som serveres oppe nord på. Fook Lam Moon klinger til gengæld ret kantonesisk i mine ører, hvor man jo også spiser dim sum og er kendt for at lave mere milde retter. Pebersauce-retten er dog så vidt jeg ved en crowd pleaser i hele Kina, men serveres normalt kun med peberfrugt og løg. Hvordan var prisniveauet derinde, hvis man må spørge? Dejligt med en ny kinesisk restaurant i KBH i al fald. Kinesisk mad bliver al for ofte associeret med dårlig buffet, sursødsauce og gammel friture herhjemme, hvilket er en skam.

  • Mira Arkin
   Posted at 19:28h, 07 april Svar

   Kan ikke helt huske priserne, men mener hovedretterne ligger omkring 100 kr. Medmindre man er til hajfinne – så bliver det dyrt! Og jeg tror du har ret i det kantonesiske. Tak for input 🙂