Foie gras på tube, Grønch og en masse søde madnørder

Foie gras på tube, Grønch og en masse søde madnørder


Det har været en travl weekend, og den er ikke slut endnu. Hele lørdag var Peter og jeg til Madbloggersymposium og i dag har vi været til Grøntsagsfestival og Eat messe i Øksnehallen, efterfulgt af sæbekasseløb udenfor Kødbyen, som var vildt sjovt. Som du kan se øverst har jeg prøvet at lege med min mobiltelefons videofunktion. Kvaliteten er måske ikke fantastisk, men det var super nemt at gøre selv. Jeg vil meget gerne høre hvad I synes om ideen om at bruge video herinde på bloggen. Synes I det er noget, jeg skal have mere af?  

Vi starter med et par billeder fra i går.        

Claus Meyer og de anale jokes         

For første gang i mit liv har jeg været til en konferencedag, hvor alle indlæg og hele dagen har været ekstremt spændende og underholdende. Madbloggersymposium samlede hele Danmarks madbloggere til en inspirationsdag hvor vi alle kunne hilse på hinanden og få sat ansigt bag de mange blogs vi følger. Som jurist må jeg sige, at det godt nok slår alle de sindssygt kedelige Djøf-agtige konferencer og kurser, jeg ellers har været på.        

        

Rasmus Holmgaard og Marie Jeng arrangerede dagens fantastiske program, propfyldt med det ene spændende indlæg efter det andet i lækre omgivelser på Nordatlantisk Brygge, i samme bygning som restaurant Noma. Sejt . Der var mange indlæg, og en af talerne var Claus Meyer, der var kommet for at fortælle om det store forskningsprojekt med det formål at få os til at spise sundere, mere lokalt og sæsonmæssigt, Ny Nordisk Hverdagsmad. Han gennemgik det Nordiske Madmanifest, som også Noma følger. Jeg har ikke oplevet Claus Meyer tale live før og var overrasket over hvor sjov, han var. Der kom en del lumre hel- og halvperverse kommentarer med og også en del fæces-jokes, hvilket jeg er stor tilhænger af!        

Vi fik også dejlig frokost fra Beta i Århus, hvor der bl.a. var foie gras i tube – min nye yndlingstandpasta!        

        


 

       

Middag under Knippelsbro  
 
Om aftenen gik vi alle ned langs kajen til Knippelsbro, hvor der var arrangeret middag på den midlertidige sommerrestaurant, Knipps Kaj, i det fri under broen. Vi fik store lækre krabbekløer, kylling og and, ost og en panna cotta dessert og drak sjove biodynamiske vine til det hele. Som man nok kan forestille sig, så var det en god idé at samle en masse mad- og vinnørder til middag, så humøret var højt og det var rent ud sagt pisse hyggeligt. Jeg sad ved siden af Kasper Bergholdt, som mange blog-læsere også kender. Han er en utroligt flink fyr og jeg sad virkelig godt mellem ham og Peter. Det var simpelthen så hyggeligt at sidde dernede ved kajen med København på havnefronten og nyde den småkølige sommeraften (som du kan se på det øverste billede). Hele Madbloggersymposiet og den efterfølgende middag var super godt skruet sammen og jeg glæder mig til næste års symposium.    

    

     
  
Grønch     
 
I dag var alle os madbloggere inviteret til Grønch (Grøntsager + Brunch = Grønch) ved Grøntsagsfestivalen udenfor Øksnehallen, hvor der var madmessen Eat2010. Det var et samarbejde mellem øko grøntsagspusheren Din Baghave og selskabslokalerne Helbæk & Hansen, der stod for den grønne brunch. Solen skinnede og maden var smuk og dejlig. Der var en masse boder, hvor forskellige øko-bønder solgte deres smukke grøntsager. Prøv lige at se de smukke tomater ovenfor. Jeg købte nogle rigtig fine 2. sorterings agurker til 1 kr. stykket. De var små og krøllede og meget finere end de kedelige lige agurker, man køber i butikkerne.     

   

      

  

Camilla Plum var der også, som du kan se her:       
       
Messen i Øksnehallen var til gengæld kedelig og det er alt for dyrt at betale 125 kr. for indgangen. Der var for få stande og det er egentlig mærkeligt, at man skal betale for at komme ind og blive bombarderet med reklame fra deltagernes stande. Det burde vel næsten være omvendt, så man fik en masse ud af at dukke op til noget, hvor producenter kan vise deres produkter frem. Messe-konceptet er mærkeligt. Det var langt sjovere at trisse rundt blandt grøntsagerne udenfor – her mærkede man en fantastisk passion fra de fremmødte grøntsagsproducenter og det var fedt at man kunne købe deres lækre produkter. Der var et kæmpe udvalg med masser af gode sager, som man desværre ikke kan købe i almindelige butikker. Jeg har f.eks. aldrig set lilla chili før…       
       
Dejlig weekend so far. I aften skal jeg til release fest for det nye madmagasin Copenhagen Food, som jeg jo har udloddet abonnementer på i min søndagsmad-konkurrence. Jeg skal nok se at få trukket vinderne snart. Har bare haft lidt travlt… Vi ses!       
 
 
 

 

  

11 Comments

Post A Comment

 • Dorthe Guldfeldt
  Posted at 15:06h, 11 april Svar

  Foie Gras er en sygdom – Fedt Lever – et resultat af tvangsfodring – det er klamt og afskyeligt.

 • Aqui na Cozinha - Patty Martins
  Posted at 19:08h, 31 august Svar

  Jeg har en mad blog i Brasilien. Min datter gør udveksling her i Danmark, så jeg var nysgerrig omkring den mad blogs der. Jeg mødte hende og fandt det meget godt.
  Kisses

 • Kim
  Posted at 08:20h, 31 august Svar

  Skønt videodebut! Stemningen kan mærkes og grønch’en ser lækker ud. Tak for inspirationen. Enig om, at det var meget sjovere udenfor, mere passion…

 • Det Lyseblå Køkken
  Posted at 12:16h, 30 august Svar

  Hej Mira

  Meget hyggeligt at være sidemandstilskuer til din første videoblog-optagelse 🙂 Fortsæt endelig! Forrygende præmiere.

  Ja! Den kære og altid inspirerende Claus Meyer var sq lidt lummerfræk i lørdags. Sad og småfniste pænt meget for mig selv. Sådan skal det gøres.

  Ellers helt enig i dine betragtninger omkring eat 2010. Jeg gik i hvert fald derfra i skuffet tilstand. Messen levede slet ikke op til det stort opslået program.

  Grøntsagsfestivalen og specielt den meget lækre og inspirerende grønch var derimod fantastisk. Super initiativ. Dejlige og engagerede mennesker der virkelig brænder for deres grøntSAG.

  Søndagens releaseparty var et lille fint arrangement. Dejligt med masser af frisk juice.

  Ses derude….

 • Tom Hansen
  Posted at 01:20h, 30 august Svar

  Herfra skal lydet et stort tak for (som sædvanligt) godt og fornøjeligt selskab til Madsymposium 2010.

  Super premiere fra Marie og Rasmus!

  Vi ses “derude” et sted 🙂

 • Lise
  Posted at 01:19h, 30 august Svar

  Supergodt videoindlæg! Det giver en god fornemmelse af den livlige stemning ved grønchen. Det kan du sagtens fortsætte med. 🙂

  (Jeg tror, at en af grundene til at der bliver taget entré til eat-messen er, at ellers kommer der så grotesk mange mennesker, at det bliver et helvede at være derinde; det har jeg prøvet! No fun!)

  God fornøjelse til festen i aften; jeg er totalt mæt på mange niveauer, så jeg springer over, men jeg håber på en fyldig rapportering her på bloggen…?

 • Frederik Kreutzer
  Posted at 01:19h, 30 august Svar

  Dejligt levende med video, held og lykke med at videreudvikle det medie.
  Tak for en hyggelig lørdag, og en fantastisk GRØNCH.

  /Frederik

 • Thomas MadFar
  Posted at 01:19h, 30 august Svar

  Du har ret, der var knagme hyggeligt der under broen. Speciel, næsten udansk løsluppen stemning, mere henad – vi sidder og drikker sjove vine på kanten af Seinen i Paris 🙂
  Messen var noget kedeligt indendøre og som du nævner var der den rigtige stemning ude foran, højdepunktet var da Katrine Klinken kogte lækre og velsmagende hummer, hun er det nye sort 🙂
  God release iaften, glæder mig til at se jer til symposium 2011.

  Thomas aka Madfar

 • Wenche
  Posted at 01:19h, 30 august Svar

  .Du filmer og lægger filmstrips ud. ..Det er da ikke mega pinligt! Det er fint, vedkommende og en god måde at opleve tid, sted og stemninger på. Bliv du bare ved med at filme – og gør det endelig når du laver mad, osse 🙂

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 01:18h, 30 august Svar

  Skønt indlæg og sikke nogle billeder 🙂
  Skønt at madbloggersymposiumet var sådan en stor succes, jeg håber at kunne deltage til næste år, det ville være så skønt at møde alle de andre madbloggere……

  Mange hilsner
  Birthe

 • Sifka
  Posted at 18:08h, 29 august Svar

  Du har helt ret. Det festelige foregik helt klart foran Øksnehallen. God fornøjelse med festen i aften.