Foccacia med tomat og løg

Foccacia med tomat og løg

_1140004s

Solen bager allerede med fuld styrke og cikaderne er gået amok og larmer på den mest vidunderlige måde ude i haven her i Tourrettes sur Loup. Endnu en perfekt sommerdag er startet, og jeg sidder og hygger med bloggen, mens Otto og Peter får en formiddagslur. Jeg har “bagt” croissanter – altså de rå, frosne croissanter fra Picard, der er lavet på rent smør og som jeg elsker. Sådan en skal jeg snart spise med en god klat mørkorange abrikosmarmelade fra Bonne Maman. Det er lige til at bære. Og så kl. 10 skal der jo trækkes en vinder af Lisbeth Dahl konkurrencen (bemærk at konkurrencens afslutningstidspunkt er rykket 2 timer!). Og hvad skal vi så ellers lave i dag? Det ved jeg faktisk ikke. Måske en picnic til Gorge du Loup eller Gréolières, hvor der er smuk udsigt til både Middelhavet og Alperne?

I mellemtiden vil jeg lige dele min opskrift på denne lækre foccacia, jeg lavede da der var sommerfest i Ottos vuggestue. Den var et hit og blev spist rub og stub af både voksne og børn. Men friskbagt foccacia er også vildt tasty. Olivenolie, tomater, rosmarin og sprødt brød med en blød krumme.

_1130999s _1140006s

Foccacia med tomat og løg

Til en stor bradepande

6 dl lunt vand
25 g gær
1½ tsk groft salt
150 g fuldkornsmel – jeg brugte spelt
700-800 g hvedemel, gerne italiensk Tipo 00 eller andet mel med højt glutenindhold
500 g cherrytomater
1 rødløg
et par kviste frisk rosmarin
4-5 spsk olivenolie + ekstra til bradepanden
1 tsk flagesalt eller sydesalt

1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og fuldkornsmel. Ælt hvedemelet i efterhånden. Jeg bruger en køkkenmaskine, fordi jeg HADER at ælte, men du kan sagtens gøre det i hånden. Sørg for at ælte melet godt ind i dejen. Dejen skal være smidig og ikke helt fast. Kom dejen i en skål, dæk den til (jeg bruger altid engangsbadehætter fra hoteller) og stil den til hævning et lunt sted i 1½ time.

2. Beklæd en bradepande med bagepapir og dryp med en smule olie i bunden. Kom dejen over i formen og træk den ud, så den rammer kanterne. Del tomaterne i halve og snit løget i tynde strimler. Fordel løg og tomater over dejen og sørg for at trykke tomaterne lidt ned i dejen. Riv bladene af rosmarinen og drys dem over brødet. Lad det efterhæve med et viskestykker over sig i en halv time.

3. Varm imens ovnen op til 240 grader. Når brødet har efterhævet drypper du 4-5 spsk. olie over det og bruger fingrene til at prikke fordybninger i dejen, jævnt over det hele. Drys til sidst med lidt flagesalt eller sydesalt og bag brødet i den varme ovn i ca. 30 min.

 

No Comments

Post A Comment