Foccacia med græskar, rødløg og bacon
Jeg spiser utroligt meget græskar for tiden. Ud af et enkelt hokkaidogræskar kom der både en kage, en suppe og dette lækre foccacia. Sødmen fra græskarret smager vildt godt sammen med det salte, røgede bacon og rosmarin. Jeg var også meget tæt på at komme dejlig salt fårefeta på, men droppede det og lod bacon være det eneste salte indslag. Jeg tror fetaversionen vil være perfekt som vegetarisk alternativ. Eller også bare sammen med bacon…
Vi gik og snackede i denne foccacia, men den er lige i øjet som del af en buffet, som frokostret med en salat eller som tilbehør til f.eks. en let suppe.
Foccacia med græskar, rødløg og bacon
Til 4-6 personer
Dej
3 dl lunkent vand
15 g gær
3/4 spsk groft salt
75 g fuldkornsmel
300-350 g hvedemel, gerne tipo 00
Fyld
180 g græskar uden kerner og skind (du kan bruge alle slags spisegræskar)
75 g bacon i tern
1 lille rødløg
1 kvist rosmarin
2-3 spsk olivenolie
salt og sort peber
1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og fuldkornsmel. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen igennem. Hold lidt af melet tilbage – måske skal du ikke bruge det hele. Ælt eller rør dejen grundigt igennem (jeg bruger en køkkenmaskine), til du har en smidig og lidt våd dej. Kom dejen i en skål, dæk den med plastfolie (jeg bruger en badehætte) og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 1½ time.
2. Forbered imens fyldet. Skær græskarkødet i tern på ca. 1½ cm og kom dem i en skål sammen med bacon. Skær løget i strimler og riv rosmarinbladene af. Bland det hele sammen med olie og krydr med salt og godt med sort peber. Varm ovnen op til 240 gr.
3. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og hæld dejen ud i en cirkel eller rektangel. Træk evt. lidt i den, til den har en tykkelse på ca 2 cm. Prik dejen over det hele med fingrene for at skabe fordybninger. Fordel fyldet over og pres det lidt ned i dejen. Bag foccaciaen i 8 min ved 240 gr. og sænk så temperaturen til 225 gr. og bag foccaciaen færdig i 10-15 min. afhængig af din ovn. Lad foccaciaen køle lidt af på en rist inden den skæres i stykker og serveres. Smager bedst når den er lun.
No Comments