Flødeboller fra A Xoco

Flødeboller fra A Xoco

a xoco flødeboller

Man må meget, når man er gravid. F.eks. må man gerne spise flødeboller lige før sin frokost, hvis man har lyst til det. Og det har jeg, for jeg har fået den ondeste søde tand under min graviditet.

Jeg købte 4 kokosflødeboller fra Anton Bergs posh chokolade linje – A Xoco – i deres fine butik på Gl. Kongevej. De kostede 80 kr., men det må jeg også gerne. For ligesom at retfærdiggøre det hele, vil jeg fortælle dig, kære læser, om hvordan de smagte.

a xoco flødebolle

Jeg kan virkelig godt lide mørk chokolade, og disse flødeboller har et relativt tykt lag chokolade udenpå, hvilket lige er mig. Andre flødeboller har et tyndere lag, hvilket nogle foretrækker, men jeg er til det knasende bid, det giver, at bide i et tykt lag chokolade.
Skummet er fluffy og en anelse saltet, hvilket jeg er meget vild med, men som Peter ikke kan lide (han hader salt i desserter). Jeg synes det giver flødebollen et frækt tvist, at der er lidt salt med alt det søde. Det er ikke sådan at den smager decideret salt, men saltningen fremhæver smagene fra både chokolade, skum og kokos.

Toppen er drysset med ristede kokosflager – ikke revet kokos – så der er lidt crunchy at tykke på sammen med chokoladen. Der er ikke kokossmag i skummet, som i øvrigt er rigtigt skummende. Jeg kunne faktisk godt tænke mig en flødebolle, hvor skummet var mere cremet som en marengs. I bunden af flødebollen er den sædvanlige vaffelbund skiftet ud med en moist, blød kokosbund, som er en dejlig gave at få, når man når bunden og slutningen af ens dejlige flødebolleoplevelse. Det fungerer rigtig godt med den kokosbund og kokosflødebollen er i det hele taget en fryd at spise. Prøv selv.

Nu vil jeg så til at tænke på frokost. Og undlade at tænke på de klatter af marengs og chokolade, jeg nu har fået smurt ind i mit tastatur, fordi jeg ikke kunne vente med at skrive, til jeg var færdig med at spise flødebollen! Peter synes jeg er så klam, når jeg gør sådan noget :-).

a xoco flødebolle

4 Comments

Post A Comment

 • Jenny
  Posted at 20:46h, 27 april Svar

  Jeg vil også være gravid, hvis det betyder, at jeg må spise løse af Axoco-boller 😉

  Iøøvrigt enig i din holdning til tykt chokoladelag

 • Astrid
  Posted at 17:38h, 25 april Svar

  Oi! Så godt det ser ut! Jeg hadde skikkelig dilla på slike da jeg var gravid. Riktignok en mindre luksuriøs variant 😉

  Håper formen din er god, Mira.

  • Mira Arkin
   Posted at 08:44h, 27 april Svar

   Jo tak, Astrid, jeg har det rigtig godt. Er gået ind i the final countdown nu!

 • Sommer
  Posted at 00:48h, 22 april Svar

  Kvalitetsflødeboller er SÅ fantastiske! Jeg elsker når der er marcipan i bunden og ny smag i skummet (fx hindbær). GUF!