En flad fisk fra en frisk fiskefrøken
Sig lige dét 5 gange i træk!
Sådan nogle små flade fiskefileter af f.eks. rødtunge, søtunge eller rødspætte kan godt se lidt fesne ud, når de ligger der i dynger hos fiskehandleren. Men de smager jo godt, og det er ikke altid man gider stå med hele fisk.
Men hvad gør man med de små fileter, ud over at panere dem og stege dem? Metoden her er lige blevet min yndlingsmåde at spise den slags fileter på.
Og undskyld mit franske, men det er oven i købet også pisse-nemt! Og så synes jeg faktisk også det ser sådan lidt dameblads-lækkert ud. Man skal bruge en ovn med grill og resten er nemt.
Fileten på billedet her spiste jeg med lynstegt pak choi (asiatisk kål-type) som fik lidt olivenolie, citronskal og parmesanost inden servering og på den måde blev italianofiseret.
Beregn 2 små rødtunge fileter per person (eller anden lignende fisk)
Rødtunge med sprøde brødkrummer, til 4 personer
8 små rødtungefileter
1-2 skiver daggammelt hvedebrød
20 g. smeltet smør
1-2 kviste frisk estragon
Salt og hvid peber
Citron til servering
Læg et stykke alufolie på en bageplade (brug ikke bagepapir, da det kan antænde under grillen)
Pensl hver fiskefilet med smør på begge sider. Drys med salt og peber på begge sider.
Læg fileterne fladt på bagepladen. Brug en foodprocessor eller et rivejern til at lave grove brødkrummer af brødet. Hak estragonen.
Drys lidt estragon på hver fiskefilet. Pres så lidt brødkrummer ovenpå. Dryp med det resterende smeltede smør henover .
Tænd for ovnens grill. Når den er rødglødende sættes bagepladen med fisk ind helt oppe under grillen. Giv fisken 2-5 minutter. Den bliver på denne måde kun tilberedt fra den øverste side. Hold øje med det! Du vil ikke have brændte brødkrummer og hvis fisken får for meget bliver kødet smuldret, tørt og kedeligt. Fisken skal være sproing-agtig og fast i kødet, hvis du trykker let på den, og lige akkurat ikke gennemsigtig at se på.
Vær forsigtig når du fjerner fileterne fra bagepladen. Lirk stille og roligt en spatel ind under fisken og flyt den over på en varm tallerken – spis med det samme .
Server fisken med citronbåde og lækre grøntsager.
No Comments