Fladbrød – opskrift på lækre, saftige arabiske fladbrød

Fladbrød – opskrift på lækre, saftige arabiske fladbrød

Jeg bliver altid så etnisk efter jul – jeg kan ikke få nok krydret mad fra de varme lande efter december. De her lækre fladbrød er perfekte til en omgang mellemøstlig hapsemad. Det får vi nogle gange som aftensmad: fladbrød, hummus, yoghurtdip, måske lidt falalafler, måske lidt dukkah til at drysse på alt. Måske lidt bagte eller stegte auberginer med lidt tahin og citron. Helt klart noget shawarma-chili (for tiden kan man købe en bøtte fra køledisken i Irma, som er mega god). Der behøver ikke være kød overhovedet. Jeg elsker at spise hapsemåltider på den måde!

Fladbrødene kan brækkes i stykker og spises tom tilbehør, eller de kan bruges som wraps omkring fyld. Du kan også bruge dem som naan og lige pensle dem med smeltet smør med knust hvidløg og give dem et drys hakket koriander.

Fladbrød

8 stk.

2½ dl lunkent vand
25 g gær
150 g græsk yoghurt 10%
1½ tsk groft salt
100 g durummel
350-400 g hvedemel

  1. Opløs gæren i vandet og rør yoghurt og salt i. Tilsæt durummel og hvedemel og ælt, til du har en god smidig dej. Lad dejen hæve i en tildækket skål i 1½ time.
  2. Del dejen i 8 stykker og tril dem til kugler. Rul kuglerne ud til cirkler på ca. ½ cm. tykkelse. Varm en jernpande op og bag brødene ved middelvarme i 2-3 min. pr. side. Panden skal være tør. Det er nemt at vende brødene med en spatel. Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde.
No Comments

Post A Comment