Fisketatar med fennikel og blodappelsin
En af mine antipasti til min sidste Feast før jeg går på barsel var denne friske fisketatar. Jeg har været inspireret af en crostini, jeg fik i sommer hos min yndlingsitaliano, Famo 51. Her lavede kokken Toto helt finthakket og totalt frisk multe smagt til med knuste fennikelfrø og olivenolie oven på grillet brød. Det var så enkelt og rentsmagende og mega lækkert. Det er lige præcis derfor jeg elsker det italienske køkken!
Det er stadig sæson for de fantastiske italienske blodappelsiner. De har den fineste, subtile, parfumerede smag som går rigtig fint til den sarte fisk og fenniklen.
Allan og jeg har lavet et samarbejde med Thomas Alcayaga, som bliver min stand-in mens jeg er meget gravid og på barsel. De har allerede to nye Feastmiddage på programmet. Thomas er halvt chilener og hans første Feast bliver en rundtur i Sydamerika – meget spændende! Derefter bliver det moderne mormormad.
Fisketatar med fennikel og blodappelsin
6 pers
200 g meget frisk hvid fisk, fx helleflynder
1 tsk fennikelfrø
½ fennikel
½ blodappelsin
salt, peber og god olivenolie
Gå fisken efter for ben og skær den i fine tern. Vend med halvdelen af fennikelfrøene, lidt salt og lidt olivenolie. Skær fenniklen i tynde skiver – jeg bruger et mandolinjern. Skræl blodappelsinen med en kniv og skær kødet i små stykker.
Anret fenniklen med tatar over. Pynt med blodappelsin og drys med resten af fennikelfrøene og lidt ekstra olivenolie.
Maja Ølholm
Posted at 20:05h, 14 aprilPerfekt starter! Må kunne laves i forvejen?
Mira Arkin
Posted at 12:06h, 18 aprilJa, det kan den. Til Feast hakkede og mixede jeg fisken et par timer før gæsterne kom.