Fettuchine med kantareller

Fettuchine med kantareller

I forhold til, at jeg er en pasta-lover, så er det jo helt hat og briller, at jeg ikke har givet jer en pasta opskrift siden midten af juli! For dårligt! Bare rolig, jeg er ikke gået low-carb, så her er en hurtig pastaret – hvis du altså ikke medregner den tid, du bruger på at børste de små kantarel-basser rene for skovens snask.

Jeg anbefaler at uddelegere denne tjans eller deles om den over avispapir på køkkenbordet, et godt glas vin og lidt musik i baggrunden. Så er det faktisk helt hyggeligt. Du er nødt til at børste dem stille og roligt med en tør børste eller pensel (jeg bruger min bagepensel). Svampene er jo svampe, dvs. at de suger væske til sig helt vildt, så hvis du skyller dem under vand, bliver de til splat, når du tilbereder dem, og det vil vi ikke have! Skær roden og evt. urenheder af med en lille kniv og del evt. store svampe i halve.

Fettuchine med kantareller
Som forret til 4 eller hovedret til 2

1 pakke frisk fettuchine
250 g. kantareller, klargjorte (du kan også bruge andre svampe, f.eks. Karl Johan, Pighat, Østershat eller Bøgehat – eller en blanding)
2 små skalotteløg (eller 1 bananskalotte)
1 fed hvidløg
1/4 l. piskefløde
Revet skal af ½ øko-citron
Bredbladet persille
Salt og hvid peber
Smør og olie til stegning
Parmesan

1. Sæt en stor gryde med vand over til pastaen. Salt vandet godt.

2. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm en pande op og tilsæt en klat smør og en smule olie. Olien gør, at smørret kan opnå en højere temperatur uden at brænde på. Jeg anbefaler at bruge en jernpande – ikke en med teflonbelægning, da de ikke kan blive varme nok.

3. Når panden er godt varm smider du de rengjorte svampe på og giver den fuld gas med varmen. Svampe smider nemlig noget væske, når de varmes op, og du vil gerne undgå at de ligger og bliver kogt i den væske, fremfor stegt. Tilsæt så løg og hvidløg og svits det hurtigt. Tilsæt piskefløde og lade det koge op og reducere lidt (dvs. at det koger lidt ind, så der er mindre væske). Det tager ca. 5-10 minutter. Smag til med salt og godt med hvid peber.

4. Til sidst kommer du pastaen i det kogende vand. Den skal koge 2 minutter. Si vandet fra i en sigte. Kom citronskal i saucen. Vend pastaen i saucen og server med et drys persille og masser af friskrevet parmesan.

Vintip
Denne ret smager dejligt sammen med en fed chardonnay eller en viognier.

Prøv også: Kantarel risotto

2 Comments

Post A Comment

 • Lars Bachmann
  Posted at 22:05h, 30 september Svar

  Lækker enkel ret. Kombinationen af pasta, fløde, løg og svampe kan næsten ikke gå galt.

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 19:22h, 30 september Svar

  Åh, det ser godt ud!! 😀
  Selvom jeg fik noget der minder lidt om det i går – ikke med kantareller, men blandede svampe – så kunne jeg altså godt spise det igen i dag – jeg eeeeeelsker pasta.

  Mange hilsner
  Birthe