Ferskentærte

Ferskentærte

285

Denne tærte tog mig helt alvorligt under 10 minutter at smække sammen en dag jeg kom hjem fra arbejde og havde to kolleger med hjem på besøg. Når det angår butterdej, snyder jeg altid og køber det færdigt. Det er simpelthen for besværligt og tidskrævende at lave en butterdej fra scratch, om end den sikkert smager bedre hjemmelavet. Det må jeg prøve at kaste mig ud i, når jeg en gang er pensioneret eller på barsel eller noget.
Til gengæld føler man sig virkelig som en overskuds-agtig vindertype, når man tager en friskbagt tærte ud af ovnen 20 minutter efter man er kommet ind ad døren. Jeg kan slet ikke se formålet med færdigblandet kage-mix, når det er så let at lave en ordentlig kage – næsten fra bunden!

Ferskentærte
1 rulle rå butterdej (cirkel eller rektangel)
5-6 ferskner
1½ dl. mandelmel
1 æg
50 g. blødt smør
5 spsk. sukker + evt. 2 spsk til drys

Tænd ovnen på 190 grader.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Prik dejen med en gaffel over det hele. Dette lader luften komme ind i dejen, så den puffer op.
I en skål piskes mandelmel, æg, sukker og smør sammen. Blandingen fordeles med en spatel på dejen. Lad lidt kant være fri hele vejen rundt.
Del fersknerne i to og tag stenene ud. Skær de halve frugter i skiver på ca. 3 mm. tykkelse og læg fersknerne som tagsten ovenpå mandelblandingen.  Hvis fersknerne ikke er supersøde, drysses 2 spsk. sukker i et jævnt lag over frugten.
Bag tærten midt i ovnen i 10-15 minutter til kanten og mandelblandingen er gylden.

Bonus-info:
Tærten kan laves med andre slags frugt. Prøv f.eks. blommer, æbler eller pærer. Man kan også drysse frugten med lidt kanel.

3 Comments

Post A Comment

 • Heidi Christiane Madsen
  Posted at 10:42h, 01 september Svar

  Super kage – jeg var den anden heldige kollegaer som fik lov at smage. Og jeg kommer gerne på besøg igen til endnu skøn kage:-)

 • Sally Hellborn Hansen
  Posted at 16:43h, 30 august Svar

  Hej Mira.
  Den ligner en tærte jeg lavede den dag min kæreste skred (det er den bedste tærte jeg nogensinde har lavet i mit liv)! Ferskner er fantastiske – og sammen med mandler eller marcipan, går det op i en højere enhed 🙂 Uhmmm – TILLYKKE med madblog’en – jeg vil følge den ivrigt..

 • Charlotte Søndergaard
  Posted at 14:54h, 21 august Svar

  Fantastisk kage – jeg var nemlig en af de 2 kollegaer der var så heldige at få den serveret:-)