Feriedrømme om Toscana

Feriedrømme om Toscana


Foto: Giuseppe Mondi

Allerhelst vil jeg altid have en rejse planlagt, så der er en tur at se frem til i ikke alt for fjern fremtid. Det kan godt være lidt svært med hus og små børn, men hvis det kan lade sig gøre, så synes jeg det er vigtigt at komme afsted og ikke bare tale om det. Den måde vi rejser på, har ændret sig, siden vi fik børn. Ferie er ikke hvad det har været. Så for at det skal fungere, må vi planlægge rejser, som giver mening for børnene også. Så lidt færre restaurantbesøg (og barer), lidt flere legepladser…

Det er obviously mig, der er rejseagenten i vores familie. Nu har jeg lige planlagt en forårsferie til Toscana, hvor vi skal bo i lejligheder, så vi kan tage ud til frokost (hvor børnene kan opføre sig nogenlunde acceptabelt) og være hjemme om aftenen (så de ikke laver ballade). Det betyder heldigvis, at jeg kan lave mad af lækre italienske råvarer og det vil jeg jo rigtig gerne, så det er helt fint.

Vi flyver til Firenze og skal så bo fire dage i en stor lejlighed i Siena (jeg brugte Homeaway til at booke – det gjorde vi også da vi var i Umbrien forrige år – shit, er det virkelig 2 år siden!?).

Derefter kører vi lidt sydpå til en agriturismo nær Greve in Chianti, så vi er lige midt i de smukke bakker i Chianti Classico. Der kørte Peter og jeg rundt, da jeg lige havde kvittet mit gamle job for at blive madskribent, og vi syntes der var så latterligt smukt og drømte om at vende tilbage og bo et sted, hvor jeg kunne lave mad.

Det bliver så dejligt og jeg skal selvfølgelig nok blogge om det.

Hvor drømmer I om at tage hen? Har I lavet planer?

9 Comments

Post A Comment

 • Mette
  Posted at 20:02h, 10 januar Svar

  Uhh, ferieplanlægning er det bedste 🤗. Vi har nogle venner, der ejer den hyggeligste gamle ville i Moraira, Spanien, som vi har lånt, så der skal vi være. 10 dage til sommer. Derefter kører vi til Valencia, som ser så hyggelig og spændende ud, og hvor det også skulle være muligt at få noget forrygende mad. Jeg elsker også en god blanding af selv at handle lækre råvarer (og har ofte brugte dine opskrifter, når vi har været sydpå, hvor der er nemmere adgang til lækre grøntsager, pølser osv) og lave god mad og så gå ud at spise.
  .

 • Martin Villumsen
  Posted at 17:21h, 10 januar Svar

  Hvor lyder det dog dejligt! Jeg er selv så småt i gang med at planlægge en tur til Champagne med nogle vinvenner her til marts samt en ferie til Skotland med konen i påsken. I Champagne skal vi… besøge en masse producenter og drikke en masse champagne. På turen til Skotland er der indtil videre to vigtige ting på listen: vandreture i naturen og whisky (begge dele i rigelige mængder).

  Jeg drømmer dog også lidt om en tur til Italien ala jeres, men det må blive en anden god gang. Jeg håber I får en rigtig god tur 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 15:36h, 14 januar Svar

   Ej, hvor godt, Martin. Det lyder da helt perfekt begge dele. Jeg er pjattet med Skotland. Husk at spise deres fremragende østers!

 • Cristina Møllebro
  Posted at 11:03h, 10 januar Svar

  Åh Mira, hvor skørnt!
  Hos os har vi netop booket en stor villa i Umbrien/Perugia i 2 uger i juli og august. Vi har inviteret vores 4 voksne børn + et barnebarn på 7 med. Min mand fylder rundt, og vi vælger rejse og ikke holde fest. Der er værelser til alle – et par biler er lejet, og så tager vi dagene, som de kommer. Besøg til skønne Orvietto, måske en smuttur til Rom også men HELT sikkert Siena – elsker den by. Need I say vi glæder os.? ……og Mira, det er snart forår så GOD FERIE til jer alle!

  • Mira Arkin
   Posted at 15:38h, 14 januar Svar

   Det lyder virkelig som en god ferie, Cristina. Rigtig god tur 🙂

 • Frederik Kreutzer
  Posted at 09:47h, 10 januar Svar

  Man skal altid holde sine drømme i live. At planlægge rejsen, kan være næsten ligeså givende som selve rejsen.
  Jeg må indrømme at min næste familieferie først rammer til sommer, men det ser ud til at planen vil få os til Sicilien. Direkte fly med Norwegian og så vidt jeg kan se kan vi finde noget fornuftigt at bo i, for 4 voksne (“børnene” er 18 & 21 til den tid) for godt 10.000 på enten Homeaway, boooking.com eller andre sites. Nu skal planlægningen bare afgøre hvor på øen vi skal bo…
  Rigtig god tur til Toscana til dig, Peter og især børnene.

  • Mira Arkin
   Posted at 15:35h, 14 januar Svar

   Åh jeg gad virkelig også godt Sicilien! Har aldrig været der, men tænk at trisse rundt dernede og købe fisk og citroner 🙂 Pas på i trafikken – har hørt de kører helt vildt 🙂

 • Randi
  Posted at 09:00h, 10 januar Svar

  Jeg er selv netop igang med at booke agriturismo i Toscana! Har drømt om det længe, da det er over 15 år siden jeg sidst i norditalien. Og jeg tror børnene vil elske at have natur tæt på, pool, og god mad. Satser på rigtig godt vejr i påsken 😉 Vi var i Rom for små 3 år siden, og det gik også udmærket selvom drengene var små. Men det er klart nemmere at have dem ude på åbent land, fremfor inde i (stor) byen.
  Rigtig god fornøjelse, det er en god ide at have rejser planlagt, så man ikke bliver overvældet af det danske gråvejr 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 15:37h, 14 januar Svar

   Ja, vi krydser fingre for lækkert påskevejr! God tur til jer også 🙂