Fedtet lækkert grill-grise-snask (med lidt Kina på)

Fedtet lækkert grill-grise-snask (med lidt Kina på)

Spareribs

For en veganer lyder det måske ikke så lækkert med finger-licking, snasket, grillet svinekød, men SURPRISE! Jeg er ikke veganer og svinekød er en af mine favoritspiser. Jeg har altid elsket spareribs – både i form af de trimmede baby-back ribs, som man får dem på rib-restauranter i Danmark og USA, og de store spareribs med mere kød på hvert enkelt ben. Og der er meget fedt på. Det er derfor kødet er så saftigt – det er omgivet af fedt. Spareribs er skåret af ribben, som jo også er derfra vi får vores kære bacon, så det er jo klart det smager godt!

Kineserne (og i øvrigt også andre asiatiske køkkener, f.eks. det koreanske og the vietnamesiske) er rigtig gode til svin, og her har jeg lavet en kina-inspireret marinade til kødet, som først bages og så grilles. Du kan bage dem dagen før, hvis du vil.

Når de er forbagte, går det meget hurtigere med at grille dem, og du skal ikke bekymre dig om råt svinekød og salmonella, hvis det går lidt hurtigt ved grillen. Jeg bager dem fremfor at koge dem, da jeg synes de bevarer mere smag på den måde (ved kogning kommer smagen jo ud af kødet og ind i koge-væsken).

Kinesiske spareribs på grill
Til 4 personer

1 kg. spareribs
1½ dl. Hoisin sauce (kinesisk bønnepasta – se billedet nedenfor – kan fås i alm. supermarkeder)
2 store spsk. sød chili sauce, f.eks. Lingham’s

1. Læg spareribsene i et ovnfast fad og hæl vand ved så det når 1 cm op af kødet. Dæk med folie. Bag i ovnen i 1½ time ved 175 gr.

2. Bland Hoisin sauce og chili sauce og smør de bagte spareribs ind i det. Sæt p åkøl indtil du skal grille dem.

3. Grill spareribsene 5-8 minuter på hver side til de er gennemvarmede og sprøde og sticky udenpå. Du kan også grille dem i ovnen: tænd i så fald ovnens grill og steg ribsene kort tid helt oppe under grillen på begge sider. De skal ligge på en rist eller et stykke folie (ikke bagepapir, da det antænder under grillen!). Du skal stå og holde øje med dem, for det går stærkt.

Bonus-info: Marinaden er også velegnet til oksekød og lam, men jeg synes den er for kraftig til kylling og fisk.

Hoisin sauce

1Comment

Post A Comment

  • Newyorkerbyheart
    Posted at 21:29h, 06 juli Svar

    Uhm, hvor ser det godt ud – og den hoisin sauce du bruger er mit favorit mærke. Noget af det der ellers fåes, smager meget mærkeligt…..

    Mange hilsner
    Birthe