Feast Italiano – Braiserede svinekæber med appelsingremolata

Feast Italiano – Braiserede svinekæber med appelsingremolata

_1320126s

Vi holdt endnu en Feast i sidste uge og denne gange var temaet italiensk, hvilket jeg føler mig utroligt godt hjemme i.

Allan dækkede det nye smukke bord og jeg var Mamma Mira og stod for den lækre menu: forskellige antipasti, pasta med artiskokker og cherrytomater, braiserede svinekæber, tiramisu med svesker og kirsebærlikør og til sidst kaffe og toscanske mandelkager. Lækkert!

Bungalow5_Italiano-Feast_3 Bungalow5_Italiano-Feast_2

Dette bliver desværre sidste Feast for mig på denne side af sommeren. Jeg er nemlig blevet så gravid, at jeg ikke kan holde til at stå så mange timer i køkkenet. Vi er i gang med at finde en dygtig og sød stand in til kommende Feasts, så I stadig kan komme til vores dejlige og mega hyggelige middage hos Allan. Mere info følger…

Tak til vores lækre samarbejdspartnere fra Feast Italiano:

Møbler og lampe fra &tradition
Tallerkener og fade: Kähler Kaolin
Glas: Holmegaard Perfection
Bestik: Kay Bojesen Grand Prix

Her får I opskriften på de smatmøre svinekæber, som jeg serverede med cremet polenta med tonsvis af smør og parmesan i.

Braiserede svinekæber med appelsingremolata
6 pers.

1 kg svinekæber
olivenolie
2 løg
2 stængler bladselleri
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
3 dl hvidvin
6 blade salvie
salt og sort peber
olivenolie
1 lille bundt bredbladet persille
revet skal af ½ appelsin og ½ citron
1 fed hvidløg

1. Krydr svinekæberne med salt og peber og brun dem i olie i en gryde. Skær løg i strimler og bladselleri i tynde skiver. Skær gulerod i tern og hak 1 fed hvidløg groft.

2. Tag kæberne op af olien og kom løg, bladselleri og gulerod i gryden. Steg til det begynder at tage farve og tilsæt så hvidløg. Steg videre et minut og tilsæt tomater, vin og salvie. Kom kæberne tilbage i gryden, kom låg på og lad det simre i 1½-2 timer, til kæberne er helt møre. Smag til med salt.

3. Til gremolata hakket persillen og blandes med appelsin- og citronskal og et fed knust hvidløg. Drys gremolataen over retten ved servering. Smager dejligt sammen med polenta.

2 Comments

Post A Comment

  • Karina
    Posted at 22:23h, 26 september Svar

    Punkt 2) Husk at komme kæberne tilbage i gryden igen ellers bliver de ikke møre 😉

    • Mira Arkin
      Posted at 09:35h, 02 oktober Svar

      Hahaha – god pointe og godt set! Tak for det og jeg retter fluks!