Farseret kyllingebryst med salvie

Farseret kyllingebryst med salvie

_1070888s

Jeg gider næsten ikke spise almindelige kyllingebryster uden skind, hvis der ikke er gjort et eller andet spændende ved dem. Det bliver nemt tørt og kedeligt og så kan det også være ligemeget. Men man kan sagtens pimpe sit kyllingebryst lidt op. 

Mine svigerforældre var til middag da min svigermor havde fødselsdag for nylig. Her lavede jeg gratineret sølvbede, nye kartofler med ramsløgpesto og disse lækre, saftige kyllingebryster farseret med farsen fra spanske pølser og salvie. Det blev super godt. Og det var nemt.

Jeg købte rå pølser fra en spansk butik i Torvehallerne. Kan du ikke skaffe det, så prøv en anden rå pølse, f.eks. italiensk salsiccie eller en god medister fra slagteren eller noget lignende. Pointen er bare, at pølsen skal være rå, så du kan klemme farsen ud af skindet og bruge den som fyld i kyllingebrystet.

 

Farseret kyllingebryst med salvie
4 styk

4 kyllingebryster uden skind og ben
2 rå pølser, f.eks. spansk salchichas
8 blade salvie
½ dl hvedemel
½ dl majsgryn (polenta)
salt og sort peber
olivenolie til stegning
4 kødnåle eller tandstikkere

1. Tag en almindelig frost-plastikpost og klip den op i to sider, så du har et stort ark af plastik. Læg et kyllingebryst på et skærebræt, dæk med plastik. Brug en kødhammer til at banke brystet indtil det er ca. dobbelt så stort, men meget fladere. Tænk på en nar af en ekskæreste eller den kollega fra arbejde, du hader allermest – så bliver det en sand fornøjelse. Gør sådan med alle 4 kyllingebryster.

2. Vend brystkødet om, så undersiden ligger opad. Klem farsen fra pølserne ud og fordel på den ene side af hvert stykke kød. Læg 2 salvieblade på hvert stykke, fold det en gang og luk det sammen med en kødnål eller tandstikker.

3. Bland mel og majsgryn i en dyb tallerken. Krydr godt med salt og peber og vend kyllingen grundigt der i, så det har et jævnt lag mel/majsgryn på alle sider.

4. Brun kyllingebrysterne godt på alle sider i en god sjat olivenolie, 5 min per side ved middel varme. De skal blive smukt gyldne, inden du tager dem af, kommer dem i et ovnfast fad og steger dem færdige i en 180 gr. varm ovn i 10 min. Server med citron og evt. ekstra salvie.

 

No Comments

Post A Comment