Engagement og fremragende cocktails på Helium

Engagement og fremragende cocktails på Helium

Det er så dejligt, hvordan det pibler frem med nye barer og restauranter hele tiden. Senest var jeg på den rimelig nye cocktailbar Helium i Bredgade lige ved siden af Le Sommelier. Vi kom meget tidligt, så der var kun ganske få andre gæster. Det var dejligt, for så havde bartenderne tid til at sludre med os. 

Jeg elsker at sidde i baren, når jeg er på cocktailbar. Både jeg og især Peter (som er den, der nørder mest igennem med cocktails hjemme hos os. Jeg er til gengæld rigtig god til at drikke dem) får utroligt meget ud af at tale med bartenderne, som på steder som her altid er vældig passionerede omkring deres fag.

Denne aften fik vi smagt forskellige drinks, men vi fik også lov at smage en masse sjove likører, som vi ikke selv har derhjemme og de små nuttede egetræsfade, som baren bruger til selv at lagre drinks i (det er mega hot med fadlagrede cocktails) blev stolt vist frem.

Her er barmanager og partner Nicklas Jørgensen i gang med at mikse en Mai Tai til mig. Det er den på det øverste billede. Jeg elsker Mai Tais og til min fødselsdag forrige år fik jeg Peter til at mixe en stor mængde af dem til mine middagsgæster.

Det er en romdrink, som jeg IKKE synes der skal ananasjuice i. Jeg foretrækker den gammeldags med orgeat (mandelsirup). Nicklas’ Mai Tai var lige i øjet og jeg blev helt i sommerhumør af den. Faktisk blev jeg så glad, at Peter har lovet at lave Mai Tais til vores gæster i aften. Uhm! Få Peters opskrift her. På Helium laver de den med Suze i stedet for curacao. Og de er så cool, at de selv laver deres orgeat!

Peter var glad for denne Ceylon, som lignede en mørk og kraftig espresso martini, men denne var lavet med te og chaikrydderier, cognac og ahornsirup. Rigtig spændende, frugtig, kompleks og krydret drink.

Vi talte om amaretto og Nicklas beskrev den amaretto sour, han laver med Frederiksdals kirsebærlikør. Den måtte jeg prøve og den var super lækker og slet ikke for sød, for der var ret meget citronsaft i. Jeg elsker sour! Og jeg elsker cocktails og folk der er engagerede i det, de laver. Jeg glæder mig til at komme forbi Helium igen en anden gang.

1Comment

Post A Comment

  • Nicklas Jørgensen
    Posted at 15:55h, 04 februar Svar

    Hej Mira & Peter.
    Tak for besøget – håber i havde en rigtig god aften !!