Endelig en fredagscocktail: Negroni
Det er snart Negroni Week! 6-12. juni fejres den klassiske italienske cocktail i hele verden, hvor forskellige barer deltager med deres egen Negroni og giver noget af overskuddet til velgørenhed efter eget valg.
Her i Danmark er bl.a. Holmens Kanal Cocktailbar med og jeg var et smut forbi baren til et Negroni arrangement, for lige at få kigget nærmere på Negronien. Bare fordi jeg er gravid, skal I andre jo ikke gå glip af alt for mange alko-opskrifter…
En Negroni består af lige dele Campari, gin og mørk vermouth. Campari er en bitter drik, som kommer fra Milano. Den røde farve kommer fra en særlig bille. Faktisk måtte Campari en periode gå over til andre farvestoffer, da billen var for svær at få fat på, men i dag er man vendt tilbage til at bruge den naturlige røde farve fra billerne.
Jeg er selv ret vild med Campari og forbinder det meget med sommer. Når vi er i Frankrig plejer jeg at drikke masser af Campari, blandet med grapefrugtjuice, tonic eller bare et splash i en gin og tonic.
Her får I barchef Victor Hägglunds Negroni opskrift:
Negroni
15 ml Campari
15 ml Beefeater gin
15 ml Antica Formula vermouth (du kan også bruge andre slags mørk vermouth)
appelsinskal
isterninger
Bland Campari med gin og vermouth enten direkte i glasset eller i et mixerglas med isterninger. Vrid et stykke appelsinskal over drinken og servér.
Jm
Posted at 17:11h, 20 majHar virkelig savnet fredags cocktailen, men bortset fra det så tillykke med graviditeten.
Søren Johansen
Posted at 18:53h, 13 majKan klart anbefale at toppe med lidt danskvand, så den ikke virker alt for tung.