En sommerdag i Strömstad

En sommerdag i Strömstad

_1150771s

Vi har lige været en smuttur i Norge for at besøge Peters familie (ja, han er halvt fjeldabe :-)). Familien bor i Østfold tæt på den svenske grænse, så en af dagene kørte vi på udflugt til den svenske ferieby Strömstad, der ligger ud til Skærgården. 

Vi dryssede rundt i havnen og kiggede på både og mennesker. Vi spiste pilleselvrejer på Skagerack (det er det flotte hotel på det øverste billede). Rejerne var friskfangede ude i Skærgården og de smagte dejligt sødt og var meget faste i kødet – sådan som de skal være, når de er friske og ikke har været frosset. De smagte godt og salt, og jeg tror de koger dem i havvand på bådene, lige når de kommer op af nettene.

Bagefter kørte vi til Saltö, som også er et rigtigt ferieområde med badestrande og sommerhuse. Her satte vi bilen og gik gennem den smukke, vilde granskov, hvor der var helt stille og duftede fantastisk af nåletræer. Og så sluttede vi dagen nede på stranden, hvor Peters mor tog en dukkert og Otto legede med sand og sten, mens Peter, hans far og jeg spiste kanelbullar. Og så var der faktisk en nudiststrand på en lille klippeø lige foran os. Jeg tror al stof er forbudt på nudistøen – også håndklæder, for af og til stak en nøgen mand op for at lufttørre i eftermiddagssolen. Ikke dårligt.

_1150776s _1150773s _1150763s _1150783s strømstad saltø _1150791s _1150829s

No Comments

Post A Comment