En solskinsfredag i København

En solskinsfredag i København

     

Det var sådan en smuk dag i går. Jeg var ikke inviteret til Dronningens fødselsdag, men fejrede fredagen sammen med venner i stedet.
Efter arbejde mødtes jeg med min ven Kasper på en cafe i Strædet. Fik en plads i solen og en enorm fadøl, solbriller på og top-hygge! København kan noget særligt i foråret og sommeren. Byen summer og der summes ekstra højt i Strædet, som på sådan en dag er spækket med solbrillemennesker og faktisk minder mere og mere om Nyhavn, bare med færre alkoholikere og desværre også færre smørrebrødssteder…     

Så sprang jeg op på cyklen og oksede afsted til Østerbro – det blæste pludselig ad helvede til nede ved søerne, så jeg ankom til vinkollektivet Weinereis åbningsfest i Holsteinsgade med sindssygt hår og svedig pande. Classy! Heldigvis var der venner og vin og dejlig stemning, og utroligt lækker grøntsagshapsemad fra Din Baghave, som Mette Helbæk (min dygtige rivalinde fra Kokkekampen) står bag sammen med Christopher Melin. Din Baghave sælger grøntsager der er hevet op af jorden samme morgen, så friskere fås det ikke her i byen. Hos Weinerei deler 4 vinhandlere lokalet og sælger vin hver fredag fra 15-19. Det er min blogger-kollega fra bl.a. SpiselivRasmus Holmgård, der står bag lokalerne, hvor der også afholdes vinsmagninger.     

Bagt selleri med ramsløgpesto, gul gulerod, ung hvidløg, bagte gulerødder med rugbrødskrymmel og rygeostecreme.

Da solen forsvandt fra Holsteinsgade, begyndte jeg at fryse forfærdeligt og var ved at gå helt sukkerkold. Vi gik over på Dag H og reddede min vissenhed med en stor dejlig apple martini og en skål salte nødder. Det kan godt være, de ikke er lige så moderne længere, men jeg elsker apple martinis og efter 15 minutter på en plads i det solvarme vindue var jeg helt på toppen igen.  

Nu var klokken blevet 20 og Peter og jeg havde en aftale med Trille og Jesper om at mødes og spise sammen. Det skulle gå lidt tjept, da Jesper skulle videre på bar-job, så vi endte på Café Sommersko, hvor jeg ikke har været siden jeg som gymnasieelev var på studietur i København og Sommersko var et sted man havde hørt om helt ovre i Nordjylland.Det er cool gået, at en café kan holdes i gang i så mange år – stedet åbnede første gang dørene i 1976 og er således lige så gammel som jeg (Jamen Mira- du kan da UMULIGT være over 30 år! Jo, kære læser, det er jeg faktisk :-)).     

Sommersko kører stadig den klassiske franske bistro stil. Jeg fik en forret med 3 fede jomfruhummere med flækkede haler, grillet med hakket persille og hvidløg og mayonnaise til, som faktisk smagte rigtig godt (jeg kom i hvert fald til at spise det hele inden jeg nåede at tænke på at tage et billede), og vi fik alle boeuf béarnaise med fritter og bønner som hovedret.     

        

Ret kedeligt (ikke modnet) oksekød, hvor det kun var yderkanterne af ribeyen, der smagte mig godt – det som min amerikanske oldefar Baba i positiv tone kaldte for “the nasty pieces”. Saucen var spiselig, men for syrlig og manglede salt. Fritterne var ok. Altså en hovedret der ikke var videre ophidsende, men langt bedre end de fleste caféer kan præstere og til 210 kr. for to retter er det altså rigtig fint til prisen.     

Peter midt i bøf-spisning

Sådan gik min fredag eftermiddag og aften, og nu skal jeg pakke laptoppen sammen og drøne til Hornbæk, hvor Peter og jeg skal hygge os med gode venner. Gad vide, hvad vi skal have at spise?  

Hav en dejlig weekend.

No Comments

Post A Comment