En formiddag i Barcelona

En formiddag i Barcelona

_1250740s

Vi er lige kommet hjem fra en forlænget weekend i Barcelona, hvor Otto og jeg sluttede os til Peter, som havde været på en arbejdstur dernede.

Vi boede i en lejlighed i L’Eixample. Det var faktisk super fedt både at have en lejlighed og at bo i dette område, som var totalt uden turister og hvor der bare boede almindelige mennesker i de hyggelige gader med plettet skygge fra platantræer og citrustræer. Vi havde en markedshal (Mercat de la Concepcio) rundt om hjørnet – ikke det vilde show man finder på La Boqueria, men alligevel med alt, hvad man havde brug for til at lave dejlig mad. Og igen totalt blottet for turister. Ret så delligt at lege indfødt catalaner i et par dage.

barcelona, l'eixample, granja petitbo

Vores lejlighed i Fuster Apartments lå på 4 sal og havde de smukkeste klinkegulve med forskellige mønstre i hvert værelse. Som alle ejendomme i området havde vi også en smal altan. Hver aften kl. 22 var der er farlig larm. Det var folk, der bankede med grydeskeer på gryder i protest over at Madrid administrationen ikke ville tillade afholdelse af afstemning omkring catalansk løsrivelse fra Spanien. Det catalanske flag hang fra rigtig mange altaner og vinduer. Vi kunne også lige se toppen af tårnene fra Gaudìs Sagrada Familia (det er der hvor alle kranerne er – den er jo ikke færdigbygget endnu).

_1250726s

Hver morgen spiste vi morgenmad på den hyggelige café Granja Petitbo rundt om hjørnet, hvor ALT var lavet ordentligt og smagte fantastisk. Og hvor Otto kunne rende rundt og lave ballade, uden det var alt for træls. Generelt var catalanerne utroligt søde og tålmodige med vores 2½-årige turbodreng.

_1250728s _1250729s _1250731s _1250733s

Deres røræg var perfekt tilberedt og stadig en smule bløde, som jeg kan lide dem. Med masser af smør, bacon og perfekt ristet brød og dejlig pebret brøndkarse. En anden morgen fik jeg ristet brød med ricotta, honning og valnødder, eller bare ristet brød med smør og jordbærsyltetøj fra Bonne Maman. Eller fredag hvor vi havde lidt tømmermænd var deres piadina (italienske fladbrød) med mozzarella, grillet aubergine og basilikum lige i øjet. Det hele var lige i øjet.

_1250736s

Efter morgenmaden slentrede vi rundt. Fx til en legeplads, som der er masser af i L’Eixample. Vi fandt en dejlig en i en gård med en kirke, palmer og appelsintræer. Det var super at sidde i solen, mens Otto oksede rundt og gravede i sandkassen.

Vi brugte også en dag i det nordlige kvarter, Gràcia. Det kommer der også et indlæg om…

_1250734s _1250742s _1250752s

No Comments

Post A Comment