En forårsdag i Tourrettes
Jeg sad lige her i gråvejret og tænkte på årets sommerferie, der som sædvanlig går til vores hus i Tourrettes. Så kom jeg til at tænke på en af mange dejlige dage dernede og hvad vi typisk laver.
Da jeg var der i påsken, tog vi en af dagene et smut ind til byen (vores hus ligger et par km udenfor) for at købe ind til middagen hos den ene slagter og hente lidt grønt på markedet. Bagefter spiste vi croques og fritter på Café des Sports – den ene af byens to caféer, der ligger ud til markedspladsen og som er samlingspunkt for byens indbyggere og feriefolk. Så gik vi en lille tur. Her kan I se, hvor fint middelalderdelen af Tourrettes ligger. Bitte små huse bygget nærmest oven i hinanden på en bjergkant. Der er så fint .
Vi kørte ned til vores yndlingsbager i Cagnes sur Mer. Her ligger Pattiserie Bour langs vejen mod kysten. Deres kager er helt fantastiske. Masser af smag og så er de noget så yndige at se på. Deres brød er også super godt og til frokost sælger de sandwich i baguettes, der også ser vildt lækre ud.
Man kan se en vis overvægt af chokoladekager på billedet. Den fine hindbærkage i midten er Peters. Han er ikke så stort et chokoladesvin som resten af familien. Otto spiste uden problemer en hel chokolade-moussekage alene.
Min kage var med chokolademousse, kirsebærgele og chokolade-krokantbund. Uhm!!
Om aftenen lavede jeg lidt hapsere til ventetiden, hvor kødet var på grillen. Ristet brød gnedet med hvidløg, friskost af ged, lidt tomatpesto, friske tomater, rosmarin fra haven og et dryp olivenolie.
Min far stod for at grille en cote de boeuf. Vi er ALDRIG i Frankrig uden at spise mindst én cote de boeuf. Jeg lavede bagte auberginer med en dressing af yoghurt og bagt hvidløg til. Mums!
lise-lotte
Posted at 12:15h, 27 aprilMums – det ser lækkert ud- vi kommer jo på de kanter til sommer. vi skal nemlig til Cannes igen…