Eggs benedict med stenbiderrogn og ramsløgshollandaise

Eggs benedict med stenbiderrogn og ramsløgshollandaise


Foto: Line Klein

Æg med æg med æg. Det er sådan set det, vi er ude i her. Pocheret æg, hollandaise med fnitsnittede ramsløg og så en ordentlig røvfuld frisk lyserød stenbiderrogn. Åh, det er godt! Jeg har en veninde, som de sidste to år har ønsket sig den ret i fødselsdagsgave, hvor jeg selvfølgelig har lavet det til hende. Hun har fødselsdag i morgen, men jeg kan desværre ikke komme og fodre hende som jeg plejer (beklager Sophie!). Men her kommer til gengæld opskriften, hun (og I) selv kan lave den. Det var nok ikke lige det, hun havde i tankerne, men det er altså ikke så svært.

Eggs benedict med stenbiderrogn og ramsløgshollandaise

til 6 personer

6 skiver hvedebrød
olivenolie
200 g stenbiderrogn
salt
1-2 tsk citronsaft
6 æg

Pensl brødene på begge sider med lidt olie. Grill dem på begge sider på en grillpande, så de får striber.

Smag stenbiderrognen til med salt og lidt citronsaft (ikke det hele på én gang).

Fyld en sauterpande 2/3 op med vand og bring det lige akkurat til kogepunktet. Det må ikke spilkoge, men skal putre lige så sagte. Slå hvert æg ud i en kop og hæld det derefter roligt ned i vandet. Pocher æggene i 4 minutter og vend dem forsigtigt på halvvejen. Brug en hulske til at tage æggene op med. Dup dem tørre med et rent viskestykke og server på de grillede brød, toppet med hollandaise og stenbiderrogn.

Tip:
Glem det med eddike i vandet og hvirvelvinde for at lave perfekte pocherede æg. Det gør ikke den store forskel. Det vigtigste er, at æggene er så friske som muligt. Jo friskere æg, jo tykkere hvide. En tyk hvide flyder ikke ret meget ud under pochering. Ægget samler sig fint og helt af sig selv.

Ramsløgshollandaise
2 æggeblommer
3 spsk vand
150 g smør
½ citron
salt og hvid peber
6 blade ramsløg

Smelt smørret i en gryde og sluk for varmen. Kom æggeblommer og vand i en anden gryde og pisk det sammen over svag varme. For at have ekstra kontrol over varmen, kan du gøre det over vandbad. Når æggeblommerne svagt begynder at tykne, piskes det smeltede smør i i en tynd stråle. Sørg for at det ikke bliver for varmt – så vil ægget koagulere og saucen skiller. Jeg plejer at teste temperaturen med en finger. Man må ikke kunne brænde sig. Undlad at hælde det hvide bundfald med. Smag saucen til med citronsaft og peber. Hak til sidst ramsløgene og rør i saucen før servering

No Comments

Post A Comment