Eftermiddagste på Nimb Bar
Jeg har tidligere været til søndagskageorgie på Nimb Bar med stor fornøjelse. Nu har Nimb Bar lanceret eftermiddagste på hverdage, mandag til lørdag, og det var jeg inviteret til at komme og prøve.
Nu kalder de det godt nok for high tea inde på Nimb, men det udtryk bliver misbrugt igen og igen, så inden vi når til min ellers meget positive anmeldelse af teen, kommer der lige lidt bitching over begrebsforvirringen først.
High tea er ikke særlig fint eller finere end low tea. Faktisk forholder det sig omvendt. High og low går på, hvilke møbler, man sidder i, når man indtager sin te. Low tea indtages traditionelt i lave sofamøbler, lænestole og den slags og var oprindelig et let måltid, som blev skudt ind om eftermiddagen for at tage den værste sult frem til aftensmåltidet. High tea indtages ved et spisebord og er sådan lidt mere arbejder-agtigt, altså hvor man spiser aftensmåltidet tidligt, fordi man har været tidligt oppe for at møde ind på fabrikken, eller hvad ved jeg, og derfor også bliver sulten efter aftensmad tidligt, og så kom aftensmaden til bare at blive kaldt tea i visse kredse i stedet for supper eller dinner. Ja, undskyld hvis det lyder snobbet, men England er nu en gang et gammelt klassesamfund. Jeg foretrækker egentlig bare at kalde det eftermiddagste eller afternoon tea. I England roder de også selv rundt i begreberne, så der er ikke nødvendigvis meget at hente der.
Det skal man selvfølgelig ikke klandre Nimb Bar en masse for. Folkene bag er jo hverken Miss Marple eller Lady Marchmain. Nu benytter jeg mig bare af anledningen til at ævle løs om det her. Uanset hvad de kalder deres eftermiddagste, så havde jeg stadigvæk en virkelig dejlig eftermiddag og kan varmt anbefale jer at prøve det selv. Det var simpelthen så skønt at sidde i et af byens absolut smukkeste og mest fabulous rum og hygge over en kande god te og lidt haps.
Den store omgang, som jeg fik, koster kr. 250 (man kan også vælge andre og færre ting til sin te) og er med super service og bordservering, te samt en kande hjemmelavet hyldeblomstsaft og et trelagstårn med fingersandwich, grøntsagssticks og dip, fyldte chokolader, en lille dessert og en kurv ved siden af med scones og sprøde brød med diverse smørelse til. Som alternativ til en caféfrokost er det her en langt mere luksuriøs og samtidig fredfyldt og rolig oplevelse, som jeg giver mine varmeste anbefalinger, high or low…
I øvrigt kræver det ikke indgangsbillet til Tivoli at besøge Nimb. Nimb har egen indgang fra Bernstorffsgade, men du kan selvfølgelig også kommer derind fra Tivolisiden, hvis det er der, du kommer fra.
Der er altid fuldstændigt fantastisk overdådige blomsterdekorationer i hele Nimb bygningen. Denne “buket” var på størrelse med et mellemstort æbletræ og ville på ingen måde kunne være nogen steder i vores ellers ok pæne lejlighed.
På det øverste billede i indlægget kan man se udvalget fra trelagstårnet. Der var tre slags fingersandwiches – en med god røget laks og en urtecreme eller smøreost, en med urtecreme og tynde skiver agurk og en med tynde skiver skinke og ost. Alle var gode smagskombinationer. Jeg kunne dog godt tænke mig, at man havde brødet i tyndere skiver end det almindelige sandwichbrød, som har det med at blive lige lovligt tykt og brøddomineret. De små babyscones var dejlige og havde små stykker hindbær i. Jeg spiste dem med flødeskum og en rigtig god lemoncurd. Der var også to slags hjemmebagt knækbrød. Først var jeg lidt nervøs over, at der faktisk ikke var så meget sødt i udvalget udover de fyldte chokolader og æbletriflien. Men det var egentlig helt perfekt, for der var masser af mad, og til brødene der var en utroligt god stikkelsbærsyltetøj, førnævnte lemoncurd og en hjemmelavet nutella og jeg havde det rigtig godt bagefter, hvor jeg måske havde været mere sløv i betrækket efter et egentligt kageorgie.
Vi sad så fint i hver vores lille sofa med udsigt til pejsen, som ikke kom med på billedet.
No Comments